Da li ste znali?

Dame od stila se kunu: Formula 80/20 je ključ dobrog izgleda! (FOTO)

To je rešenje koje vaš budžet za krpice troši na praktičan i uspešan način
Moda
16:42h Autor:
Dame od stila se kunu: Formula 80/20 je ključ dobrog izgleda! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Nema žene koju ne privuku rasprodaje i sniženja, kao i jeftiniji artikli. Kao rezultat toga, u ormaru se pojave i neke stvari koje su obukle samo jednom, a možda ni toliko. Srećom, postoje recepti kako da pametno kupujete, a svoj garderober napunite kvalitetnom odećom.

I ne samo to. Možete da izbegnete ono čuveno „Nemam šta da obučem“ koje je svaka žena bar jednom rekla. Stručnjaci kažu da tome dosta doprinosi i raspoloženje – koliko je žena srećna, bezbrižna i ispunjena.

Sajt Elle.rs ima predlog. I to opšte poznat koji se nažalost često zaboravi: „80/20“. Da li vam to zvuči poznato?

Apsolutni hit za proleće 2017: Kožne jakne sa vezom! (FOTO)

A post shared by Biggest Fashion Styles (@the_newyork_style) дана 14. Феб 2017. у 3:50 PST

To je rešenje koje vaš budžet za krpice troši na praktičan i uspešan način. Uz to, daje vam priliku da budete kreativni. Naime, plan 80/20 vaš budžet za kupovinu na godišnjem nivou raspoređuje po principu:

- 80 odsto vašeg novca na garderobu ćete trošiti na ključne, klasične komade koji su večni i univerzalni. Ne može im nijedan trend apsolutni ništa.

- Preostalih 20 odsto vašeg sezonskog budžeta možete da potrošite na komade koji su trenutno aktuelni.

Na spontano otkrivene komade, na smele dezene i krojeve koji nisu baš za svaku sezonu, bukvalno na sve ludo i otkačeno što vam se svidi u tom trenutku.

Zašto je ova formula uspešna?

Zato što pruža idealan kompromis između pažljivo isplanirane kupovine i smelog eksperimentisanja novih trendova, krojeva. Možda vam se čini prilično dosadno, ali ovakva podela vam daje slobodu da ne budete koncentrisani samo na ključne komade, i da se u startu odreknete novih komada koji mogu da utiču na vaš dosadašnji stil.

Japanci ostali nemi pred njenom lepotom: Elegancija kakva priliči samo Melaniji Tramp! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs