Da li se pronalazite?

Kada ovo primenite, izgledaćete tri puta bolje: Dragoceni modni trikovi! (FOTO)

U jednoj ruci šolja kafe, u drugoj četka za kosu i jedno jedino pitanje u vašoj glavi - šta da obučem danas?
Moda
07:02h Autor:
Kada ovo primenite, izgledaćete tri puta bolje: Dragoceni modni trikovi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Biti tip-top sređen 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, nije nimalo lak posao. Međutim, nije ni nemoguće. Ali, isto tako, dovoljna je samo jedna greška da sav vaš trud padne u vodu.

U nastavku saznajte koje su to greške koje vam "ne dozvoljavaju" da u svakom trenutku izgledate sjajno.

1. Pripreme u poslednji čas

U jednoj ruci šolja kafe, u drugoj četka za kosu i jedno jedino pitanje u vašoj glavi: "Šta da obučem danas?". Sve u svemu, proveren recept da zakasnite na posao. Jednostavno je - sa ovakvim stavom, ne možete da se sredite kako treba. Kako biste izbegli stresne situacije poput ove, najbolje je da veče pre pripremite sve što vam je potrebno za posao. Ista stvar je bilo da se spremate za izlazak, večeru, bilo gde. Ne čekajte poslednji momenat!

2. Niste adekvatno obučeni

Ovde se pre svega misli na vremenske (ne)prilike. Tanka kratka jaknica jednostavno ne treba da se nosi kada je napolju sneg i vetar. Devojke, ovo se posebno odnosi na vas. Nemojte nositi svilene haljinice u grad ako je napolju minus. Nije dobro ni po zdravlje, a i ne izgleda lepo.

Dragocene lekcije žena koje uvek izgledaju tip-top: Ovo su njihovih 6 pravila! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Pogrešan izbor garderobe

Jedna od najčešćih ženskih grešaka jeste loš izbor garederobe. Odelo treba birati u skladu sa prilikom. Razlika je da li idete na posao ili u provod sa društvom. Na primer, visoke štikle u kojima ne možete da hodate kako treba, nikako vam neće pomoći da ostavite dobar utisak na poslobnom sastanku.

4. Odeća u pogrešnoj veličini

Posebno obratite pažnju na veličinu odeće koju kupujete. Na primer, košulja koja vas steže preko grudi, a dugmići izgledaju kao da će svakog trenutka pući, očigledno vam je mala. Takođe, pokušajte da se ne zanosite ultra modernim trendovima - najbitnije je da nosite ono što vam lepo stoji.

Kad žena napuni 40: Pravila oblačenja za zrelu damu sa stilom! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Ućebana vuna, fleke na odeći

Pravilo broj jedan - garderoba uvek mora da bude čista, fino ispeglana i bez nakupljenih gomilica od vune i dlačica. Valjak za skidanje "ućebanih" gomilica odlična je stvar. Fleke obavezno skinite pre nošenja odeće.

6. Nedostatak aksesoara

Možete da izgledate neverovatno šik u sasvim običnom džemperu i farmericama, a tajna je u dobrom aksesoaru. Bilo da je u pitanju ešarpa, ogrlica ili neki drugi modni dodatak. Toliko znaju da oplemene vaš stajling.

Melanija Tramp u belom kombinezonu: Zasenila sve prve dame na svetu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Nekvalitetni materijali

Sintetika je jeftina, ali isto tako i izgleda jeftino. Brzo se gužva i gubi oblik. Birajte radije pamuk, šifon, svilu, vunu i teksas. Jesu skuplji, ali isto tako duže traju i lepše izgledaju.

8. Loše kombinacije boja

Pravilno kombinovanje boja nije baš tako jednostavan posao. Ako nemate vremena da proučavate finese, fokusirajte se na pastelne boje, i proverenu crno belu kombinaciju. Osim toga, uz svetle boje dobro idu "duboke" nijanse plave, koralne, bordo, crvene, smaragdne.

Kako da odećom sakrijete višak na kukovima i stomaku: 4 modna trika!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

9. Čudni printovi

Pre svega, ne bi trebalo da od glave do pete budete odeveni u print. Na primer, animal print nije lak za kombinovanje, a ako ga baš volite, onda je najbolje da bude zastupljen na manjim površinama, poput modnih aksesoara. Najbolje je da se držite onih proverenih printova, poput prugica, cvetnog ili geometrijskog desena.

10. Pogrešan izbor donjeg veša

Ukoliko smatrate da donji veš nije bitan jer ga ionako niko ne vidi, grdno se varate. Dobar grudnjak i gaćice i te kako utiču na vaše samopouzdanje. Osim toga, adekvatan donji veš vašu figuru oblikuje na pravi način, uz to nema ocrtavanja, piše Bright Side.

Tople, šik i neodoljivo seksi: Nosite pletene haljine kao holivudske dive!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs