Intervju, Dragana Kunjadić Kapasa

Dragana Kunjadić Kapasa: Lejdi Gaga će u novom spotu nositi naše modele

Supruga čuvenog italijanskog dizajnera Enija Kapase i njegova desna ruka u modnoj kući Costume National priča o saradnji sa svetskim zvezdama i najavljuje otvaranje butika i u srpskoj prestonici
Moda
00:42h
Dragana Kunjadić Kapasa: Lejdi Gaga će u novom spotu nositi naše modele

Nekadašnja uspešna manekenka, a danas jedna od čelnih ljudi u modnoj imperiji njenog supruga, Enija Kapase, Costume National, kaže da njih dvoje, pored emocija, dele i istu viziju estetike i ukusa, što im olakšava profesionalni i privatni život i otkriva da će se i u Beogradu uskoro naći prodajno mesto Costume Nationala.

Kako biste opisali svoju poziciju u kompaniji Costume national?

- Prvenstveno obavljam posao modnog konsultanta. Pored toga pravim plejliste, izbor muzike za naše revije, veb-sajt, radnje, šourum... Staram se i o pojavi Costume Nationala na društvenim mrežama Fejsbuku, Tviteru i Instagramu. Mada, na kraju, mislim da mi je glavna pozicija domaćice ili gazdarice u našoj modnoj kući. (smeh)

Vaš suprug Enio je osnivač, kreativni direktor i dizajner modne kuće, u kojoj oboje radite. Da li je olakšavajuća ili otežavajuća okolnost to što ste i poslovni i životni partneri?

- Pored toga što delimo ista osećanja, Enio i ja srećom delimo i istu viziju estetike i ukusa, tako da to prilično olakšava naš zajednički život, privatno i profesionalno.

Vaš modni brend je svetski priznat, a stil okarakterisan kao „edgy chic". Kako biste ga vi definisali?

- Costume National je miks italijanskog tradicionalnog kroja i senzibiliteta prema onome što je moderno i sofisticirano. Stil Costume Nationala ima korene u rokenrolu 70-ih godina prošlog veka, sa akcentom na vitkoj silueti.

Da li vam posebnu satisfakciju predstavlja to što vaše modele nose Mik Džeger, Hajdi Klum, Andželina Džoli, Dejvid Bouvi, Kijanu Rivs i mnogi drugi pripadnici svetskog džet-seta?

- Naravno da me ta činjenica čini zadovoljnom, a posebno mi je drago to što sve te zvezde same traže nas. Nikada i nikoga nismo plaćali da nosi naše svari. Nedavno nas je zvala stilista Ledi Gage i izabrala 10 modela iz letnje 2013. i zimske 2013/14. kolekcije za njen sledeći spot.

Imate prodajna mesta od Tokija, Tajvana, Šangaja preko Njujorka do mnogih evropskih gradova. Postoji li šansa da srpska prestonica do|e na tu listu?

- Najverovatnije da, i to u skorije vreme.

Intervju u celosti možete pročiati u najnovijem broju našeg magazina StilBook.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs