Sve ekscentričnosti čuvenog dizajnera

Jedan dan u životu Karla Lagerfelda: Ujutro sam uvek nervozan, šećer nisam okusio 13 godina!

Posteljina, peškiri, sve što je iskorišćeno mora da se odmah menja, svakog dana. Uvek me je strah da stvari nisu besprekorno čiste, priznaje slavni kreator
Moda
10:56h Autor:
Jedan dan u životu Karla Lagerfelda: Ujutro sam uvek nervozan, šećer nisam okusio 13 godina!
Foto: Reuters

Kupanje pre ručka, posebna prostorija za sređivanje frizure i Čupetina dnevna rutina... tako tipično Karl Lagerfeld! Evo kako izgleda jedan uobičajen dan čuvenog dizajnera, prenosi Elle.rs.

07.00 Spavam sedam sati dnevno, bez obzira na to kada sam otišao na spavanje. Tokom revija visoke mode vratim se lošim navikama, ili čitam do 4 sata ujutru. Svakako, ne verujem u pilule za spavanje.

07.30 Ujutru sam uvek lošeg raspoloženja. Pre doručka čitam novine, što takođe utiče na to kako se osećam. U zavisnosti od toga šta pročitam moje raspoloženje može i da se pogorša.

08.00

Za doručak imam dva proteinska šejka bez mleka, i kuvano voće. Kruške ili jabuke, tako mi je lekar preporučio. Ujutru ne smem da jedem slano, mogu slatko, i to od prirodnog zaslađivača. Veštački šećer nisam ni taknuo već 13 godina. Smršao sam, i ne želim da vraćam te kilograme. Kao da imam morsku bolest ako ga uzmem slučajno, a ako ga jedem tri dana za redom onda mi stvara zavisnost.

08.30 Deo moje jutarnje rutine je da unosim suplemente koje je lekar napravio specijano za mene. Njih čuvam u srebrnoj posudi iz dvadesetih. Svake godine idem na analize da proverim da li je sve u redu i da li možda treba da dodam neke vitamine.

09.00 Posle doručka provodim vreme sa svojom mačkom. U planu nam je linija šminke, ali to je još uvek tajna. Inače, voditi računa o njoj uopšte nije lako. Veoma je razmažena, ima dve spremačice, i ne voli kad je sama.

09.15 Posteljina, peškiri, sve što je iskorišćeno mora se odmah menjati, svakog dana. Uvak me je strah da stvari nisu besprekorno čiste. Zato i imam tako veliku kolekciju francuskih posteljina.

09.30 I dalje u pidžami započinjem crtanje i proveravam pisma. Iako su mi podovi topli ne idem bos, sobne papuče nosim obavezno.

12.00 Pre ručka se kupam. Nikada se ne tuširam jer mi se tako kovrdža kosa, a ne volim kovrdžavu kosu. Takođe ne volim ni one penušave kupke, to je za ljude koji se ne kupaju temeljno. Dodajem francuske soli za kupanje, što mi čini kožu mekom.

Šanel kao pravi vesnik proleća: Stomak je novi dekolte! (FOTO, VIDEO)

12.30

Posle kupanja nanosim suvi šampon, da mi kosa bude ovako baš bela. Imam posebnu prostoriju u kojoj to činim. Da nema toga ovo bi se prosipalo svuda pa bih posle morao sve to da čistim, sve parfeme, bočice, sve zasebno, ne, ne... Nikako. I uvek vezujem kosu u rep, ne volim kad mi kosa pada na lice. Ne znam kako to drugim ljudima prija, ja bih se izbezumio u roku od par minuta.

12.45 U mom kupatilu nalazi se jedan frižider. U njemu čuvam kreme za negu kože.

Kada sam napunio 24 godine majka mi je rekla da će od tog trena sve poći nizbrdo. Iskreno, mislio sam da će tako nešto da se desi tek kada budem imao 27, ali ne, ona je bila sigurna da je u pitanju 24. Dosta krema sam probao. I stalno ih menjam. Kao što ne jedemo istu hranu, tako ne bi trebalo da uvek iste preparate za negu nanosimo na kožu.

Nikada nisam imao nikakve estetske zahvate. Vodim zdrav život, ne pijem, ne pušim, spavam sasvim dovoljno, tako da za tim stvarno nije bilo potrebe. Ne koristim kremu za sunčanje jer se ne sunčam od četrdesete. Ruke štitim tako što nosim rukavice.

Uskoro Barbika sa likom Karla Lagerfelda!

13.00

Poslednji put kada sam imao manikirku uradila je nešto pogrešno pa sam je refleksno ošamario, a što se pedikira tiče završio sam inficiran, tako da sam brinem o svojim noktima, svake nedelje.

13.15 Volim da se parfemišem mnogo. Posle kupanja koristim parfem i nanosim ga i po posteljini, peškirima, stvarima koje sam isplanirao da obučem... Nekada sam koristio i mirišljave sveće, međutim prijatelj mi je skrenuo pažnju na to što se dlaka mačke brzo skuplja po njima.

13.30 U ovo vreme ručam. Između obroka ne jedem ništa. Već 30 godina nisam jeo čokoladu. Miris mi se dopada, ali je jednostavno ne jedem. Možda me je doktor hipnotisao.

14.30 Najviše radim posle ručka. Radim od kuće jer ne mogu da stvaram sa 3.000 ljudi oko sebe. Volim da kad radim da budem sam, i da pustim muziku. I to samo ako mi je mačka budna. Latino zvuke voli, ali nikako operu.

17.00 Ne pijem ni kafu, ni čajeve. Pijem vodu, ali ne mnogo, pošto nema nikakav ukus.

21.00 U najvećem broju slučajeva radim do devet uveče. Ne verujem u relaksaciju poput masaže. Stres je izmišljotina, a ja sam suviše prizeman da bih poverovao.

21.30 Spremam se za spavanje. Ali ne kupam se tada, jer me to razbudi.

22.00 Imam isti krevet u svakoj kući. Dušeci su napravljeni po mojoj meri i želji, menjam ih na pola godine. Bez sna potpuno sam izgubljen.

Šanel na Nedelji mode u Parizu: Lagerfild izveo modu na ulice (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs