OVIH 5 STVARI SLOBODNO MOŽETE DA BACITE, BIĆE TOTALNI "AUT" U 2024. GODINI: Žene će u njima izgledati staromodno

Patike više nećemo nositi uz elegantna odela, a reći ćemo zbogom i tesnim farmerkama i glomaznim mokasinama

Moda
Autor:
OVIH 5 STVARI SLOBODNO MOŽETE DA BACITE, BIĆE TOTALNI "AUT" U 2024. GODINI: Žene će u njima izgledati staromodno
Foto: Shutterstock

Modni trendovi brzo prodiru u naš život isto tako brzo kao što dobijaju prefiks "aut". Pratiti modne trendove nije lagan zadatak, ali svako bi trebao da posluša savete modnih dizajnera kako bi se izbeglo da se izgleda ili u najboljem slučaju zastarelo, a u najgorem neprikladno. Posebno je aktuelno analizirati garderobu posle Nove godine, jer kada ako ne sada trendseteri rešavaju da pregledaju svoje viđenje aktuelnosti? Otkrivamo koje osam stvari je vreme da pošaljemo "u penziju" (do boljih vremena, naravno).

Modni znalci predviđaju da će 2024. godinu obeležiti neutralna klasika, dok će sledećih 5 trendova otići u zaborav.

"Skinny" farmerke

Tesnim farmerkama nema mesta na listi najvećih trendova za 2024. godinu. Potpuno će ih potisnuti opušteniji kroj širokih nogavica, zvoncare, kao i vrećasti modeli. Popularan će biti i kargo model.

Patike uz elegantnu odeću

Nakon nekoliko godina izuzetne popularnosti, patike se više neće nositi uz svečane haljine i elegantna odela. Patike ostaju dominantna obuća, ali uz drugačiju garderobu.

Minijaturne torbe

Kako se ispostavilo, slatke male torbe su potpuno nepraktične. Naravno, niko vam ne zabranjuje da ponesete malu torbu sa sobom na večernji koktel ili poseban događaj, ali radnim danima ove "bebe" su zamenjene prostranim torbama. Odgovaraju na sve, od sitnica i kozmetičkih torbi do laptopa i rezervnih cipela za kancelariju.

Kratke jakne

Ako ste se i ove godine našli među ljubiteljima kratkih jakni i toplih helanki onda znajte da će s krajem zime ovaj nedavno moderan izgled otići na polici loših manira. Šta nas čeka sledeće zime još je otvoreno pitanje, ali trendseterke uveravaju da, avaj, za kratke modele koji otkrivaju donji deo leđa definitivno nema mesta.

Glomazni đonovi

Već nekoliko sezona masovno su se nosile glomazne čizme i mokasine sa visokim potplatama. Ipak, tome polako dolazi kraj - 2024. godina mekše oblike i manje gabarite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs