NEKADAŠNJE "BAPSKE" CIPELE SU APSOLUTNI HIT OVE JESENI: Lepo se kombinuju na suknje i na pantalone

Neki nazivaju ovakav model cipela "bapskim", ali postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da razmotrite da sebi nabavite par cipela sa kockastom štiklom

Moda
Autor:
NEKADAŠNJE "BAPSKE" CIPELE SU APSOLUTNI HIT OVE JESENI: Lepo se kombinuju na suknje i na pantalone
Cipele, Foto: Profimedia

Neki nazivaju ovakav model cipela "bapskim", ali postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da razmotrite da sebi nabavite par cipela sa kockastom štiklom. Sigurno ste već primetili da su one sveprisutne ove sezone, a ako ste skeptični, otkrićemo vam zašto biste trebali da ih razmotrite kao obavezni dodatak vašoj kolekciji obuće.

Da bismo započeli, hajde da razmotrimo ključnu prednost kockastih štikli nad njihovim ekstremnijim suparnicima - cipelama na platformu i onima sa vrtoglavim potpeticama. Prvo, razmotrimo sigurnost i udobnost. Hodanje u visokim potpeticama, posebno onima na platformu, može biti prava noćna mora. Postoji stvarna bojazan da biste mogli izvrnuti nogu, povrediti zglob ili istegnuti tetivu. To nije samo neprijatno, već i može dovesti do ozbiljnih povreda. S druge strane, kockaste štikle pružaju stabilnost i ravnotežu. One su znatno sigurnije za hodanje, posebno na neravnom terenu ili klizavim površinama.

Osim toga, udobnost je ključna komponenta svake obuće. Šetnja u neudobnim cipelama može brzo pretvoriti vaše iskustvo u noćnu moru, a štikle su često krive za žuljeve, bolne prste i umorne noge. Kockaste štikle su tu da pruže olakšanje. Zahvaljujući stabilnoj peti i pravilnom rasporedu težine, stopala će vam biti zahvalna, čak i nakon duže šetnje.

I naravno, ne zaboravimo na estetiku. Možda vam se na prvi pogled čini da su kockaste štikle manje elegantne u poređenju s visokim štiklama, ali to nije tačno. Postoje razni modeli kockastih štikli koji se mogu uklopiti uz gotovo svaku odevnu kombinaciju. Uz pravilno odabranu suknju, pantalone ili haljinu, kockaste štikle mogu izgledati izuzetno sofisticirano i stilizovano.

U zaključku, kockaste štikle nisu samo modne cipele koje su dobrodošle ove godine, već i pametan izbor za sve žene koje žele da kombinuju stil i udobnost.

Dobro se kombinuju i uz suknje i uz pantalone.

Dakle, nema razloga da se osećate "bapski" dok nosite kockaste štikle - naprotiv, osećaćete se samouvereno i elegantno, bez straha od povreda i nelagodnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs