NAJBOLJE OBUČENA ŽENA ENGLESKE ODIŠE ELEGANCIJOM: Njeni autfiti nisu skupi i ako je bogatija i od kraljevske porodice

Mnogi bi pomislili da se radi o Kejt Midlton kada je u pitanju moda, međutim ovaj put je ovu titulu ponela jedna druga dama, ćerka indijskog Bila Gejtsa.

Moda
Autor:
NAJBOLJE OBUČENA ŽENA ENGLESKE ODIŠE ELEGANCIJOM: Njeni autfiti nisu skupi i ako je bogatija i od kraljevske porodice
Najbolje obučena žena Engleske., Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Akšata Murti je ćerka jednog od najbogatijih ljudi u Indiji i supruga britanskog premijera Rišija Sunaka.

Proglašena je od strane magazina "Tatler" za najbolje obučenu ženu Engleske. Njen stil su opisali kao izuzetno prefinjen, klasičan i ženstven, a njeni autfiti su najbolji primer za pojam tihi luksuz.

Po sopstvenom priznanju Akšata je od malih nogu zaljubljena u modu, čak je 2011. pokrenula sopstveni modni brend, "Akshata Designs".

"Još kao mala devojčica volela sam odeću. Moja majka, inženjerka, uvek je bila zbunjena zašto bih trošila toliko vremena na kreiranje različitih odevnih kombinacija", kaže Murtijeva.

Ideje za svoje kreacije pronalazi na gradskim ulicama u SAD i u Indiji.

"Skupila sam eklektičnu mešavinu otkačenih stvari koje sam nalazila na ulicama Mumbaja i Los Anđelesa, kao i još neke bejzik komade. Kombinujem ih s fanki komadima iz vintidž trgovina i sa haljinama Aleksandar Vang - volim njegove ležerne i zabavne, lagane haljine! , kaže Murtijeva.

Murti je išla na prestžni "Fashion Institute of Design and Merchandising" u Los Anđelesu, gde usavršvala svoje modno znanje.

Inače, Akšata je ćerka šestog najbogatijeg čoveka u Indiji, milijardera N.R. Narajane Murtija, koja je suosnivač uspešne IT kompanije Infosis. Čak ga je i indijski "Times" magazin proglasio jednim od najboljih preduzetnika Indije.

Tako da ne čudi što je i ona sama dobrostojeća, isto kao i njen muž. "Teški" su čak 529 miliona funti, što ih čini najbogatijim osobama koje su ikad živele na na adresi za britanske premijere u Londonu.

Akšata je dugo godina radila u finansijama i marketingu, ali tu oblast je napustila i okrenula se svojoj velikoj ljubavi - modnom dizajnu. Danas vodi modnu kuću "Akshata Designs", a kako je naglasila profit joj nije bitan, jer posao vodi iz čiste ljubavi.

Modni stručnjaci navode kako je Akšatin stil na tragu legendarne Džeki Kenedi. Iako ne nosi šešire ili bisere poput nje, ističe se kako su njene modne kombinacije lep primer savremenog stila sa ličnim pečatom.

Ašata je dospela u žižu medija kada je počela u javnosti da se pojavljuje u veoma skupim odevnim kombinacijama. No, kada su ona njen muž bili kritikovani zbog toga, Akšata je napravila modnu promenu. Sada se uglavnom pojavljuje u nekim jeftinijim stvarima, ali sa dosta ukusa.

Brojni izveštaji pokazuju da je Akšata Murti neverovatno bogata, a mnogi procenjuju da je bila bogatija i od pokojne kraljice Elizabete II. Prema Blumbergovom indeksu milijardera, njena ukupna imovina iznosi 1,2 milijarde dolara, što je oko 1,06 milijardi funti. To ovu Indijku čini bogatijom od kraljevske porodice.

Njena porodica takođe ima zajedničko preduzeće sa Amazonom koje godišnje zaradi 900 miliona funti i deonice u firmi koju vodi italijanski kuvar Džejmi Oliver, kao i lanac brze hrane Vendi's u Indiji.

Akšata Murti
foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Otkako je njen suprug postao premijer, dočekivala je ugledne goste u nizu elegantnih kombinacija. Tako da sada, iako je više nego jasno da može da priušti garderobu najprestižnijih dizajnera, nju uglavnom viđamo u odeći umerenih cena, prenosi Glossy.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs