Obratite pažnju

Upozorenje svim ženama: Zbog naočara za sunce izgubila oko! (FOTO)

Izraslina je bila velika i gurala je oko iz duplje, a postojala je i mogućnost da se rak proširi na mozak, pa je bilo neophodno ukloniti oko
Medicina
10:50h Autor:
Upozorenje svim ženama: Zbog naočara za sunce izgubila oko! (FOTO)
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Debora Kejn (49) iz Mančestera odlučila je da javno ispriča svoju priču i upozori ljude koliko nošenje jeftinih naočara za sunce biti štetno za zdravlje i uticati na ostatak života.

Naime, ova majka dvoje dece je upravo zbog toga dobila rak, a zbog specifičnosti mesta malignih ćelija, lekari su morali da joj odstrane desno oko!

Ona veruje da je dobila rak kože na letovanju još kada je imala 15 godina. Tada je strašno izgorela na suncu, a najviše je bio zahvaćen deo oko očiju, jer je nosila jeftine naočare bez odgovarajuće zaštite od UV zračenja - prenosi Dejli mejl.

Šokantan snimak iz bolnice u Kini - Izlečenje raka za samo 3 minuta! (VIDEO)

"Odluka da kupim jeftine naočare koštala me je oka. Zato želim da upozorim druge žene koliko je to rizično", rekla je Debora.

<\/div>

Njeni problemi počeli su kada je imala 24 godine. Tada joj je uklonjen deo kože na vratu, koji je bio zahvaćen kancerom. Mislila je da će nadalje sve biti u redu i da je potpuno zdrava, ali u 42. godini, vid je počeo da joj se muti. Otišla je na detaljna ispitivanja i lekari su dijagnostikovali maligni melanom iza desnog oka.

"Bila sam besna na sebe i jako frustrirana. Ali, bilo je kasno za kajanje", ispričala je ona.

Izraslina je bila velika i gurala je oko iz duplje, a postojala je i mogućnost da se rak proširi na mozak, pa je bilo neophodno ukloniti oko. Lekar je potvrdio da je uzrok raka sunce, a Debora se odmah prisetila tog letovanja.

Danas, Debora je zdrava žena, ali se godinama kloni sunca. Svaki dan mora da nosi zavoj preko kapka, jer joj veštačko oko nikad nije "leglo" kako treba.

Umire u 24. godini - Dragocene reči hrabrog momka i poruka celom svetu!

"To što sada imam samo jedno oko ne sprečava me ni u čemu i pomirila sam se sa svojim izgledom. Radim kao učiteljica, vozim auto i radim sve što i svaka druga mama", objasnila je Debora i dodala:

"Ja to gledam sa pozitivne strane - gubitak oka mi je sačuvao život. Samo se nadam da će moja priča spasiti druge ljude, a naročito žene koje obožavaju naočare za sunce i kupuju ih isključivo zato što su lepe, a ne obraćaju pažnju na kvalitet i njihovu primarnu funkciju", zaključila je Debora Kejn.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs