Beli luk

Tibetanski recept za čišćenje celog tela: Uklanja bolesti i podmlađuje ogranizam! (RECEPT)

Beli luk se dokazao kao moćan i univerzalan lek kroz mnoge generacije, ai mnogi naučnici službeno su to potvrdili
Medicina
12:08h Autor:
Tibetanski recept za čišćenje celog tela: Uklanja bolesti i podmlađuje ogranizam! (RECEPT)
Foto: Profimedia
1 / 1

Godine 1971. u ruševinama tibetanskog manastira pronađen je pet hiljada godina star zapis na glinenim pločicama.Taj zapis preveden je na sve jezike sveta, a sadržao je recept za lekovitu čudo-tinkturu od belog luka koja podmlađuje i revitalizuje čitav organizam.

Da bi se dodatno pojačala njena delotvornost, tinkturi je dodat još jedan sastojak – čili papričice.

Ova čudesna tibetanska tinktura leči:

- Hipertenziju

- Bolesti pluća

- Artritis i reumatizam

- Vidne i slušne poremećaje

- Impotenciju

- Manjak apetita

- Gastritis

- Čireve na želucu i hemoroide.

Pravilnim uzimanjem, ova tinktura: Čisti telo od masnoća; Ispira kalcificirane naslage; Poboljšava metabolizam; Otapa krvne ugruške; Reguliše telesnu težinu i najvažnije: smanjuje unutrašnje i spoljne tumore!

Recept za tinkturu od belog luka:

Sastojci: 350 grama belog luka; 220-250 grama 90-procentnog etil jestivog alkohola; 3-4 ljute papričice (po želji).

Priprema: Prilikom pripreme koristite posude i alat od drveta, porcelana ili stakla! Usitnite beli luk i čili papričice, stavite ih u teglu i prelijte s alkoholom. Čvrsto zatvorite teglu i ostavite je deset dana u frižideru.

Svaki je dan protresite i pratite kako poprima zelenkastu boju. Nakon deset dana dobro ocedite tinkturu kroz gazu i ostavite je tri dana u frižideru, a zatim možete početi sa kurom.

(Tabela uzimanja tinkture u galeriji)

20 minuta pre svakog glavnog obroka uzmite predviđenu dozu tinkture razmućenu u malo domaćeg mleka ili vode. Nakon što dostignete dozu od 25 kapi, nastavite je tako uzimati dok ne potrošite tinkturu do kraja. Preporučena doza je 30 ml.

Napomena: Kura s tinkturom belog luka sme se ponoviti tek nakon 2-5 godina. Ako imate želudačnih problema ili uzimate lekove, posebno antikoagulanse, posavetujte se sa lekarom pre početka kure.

Prvih dana moguća je pojava blagih tegoba zbog čišćenja organizma – poput osipa, vrtoglavice, glavobolje ili bola u želucu. Ako se simptomi ne smanje za 2-3 dana, prestanite sa kurom.

Tibetanska gljiva: Kako da sami gajite prirodni lek za mnoge bolesti! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Moć belog luka

Beli luk se dokazao kao moćan i univerzalan lek kroz mnoge generacije, ai mnogi naučnici službeno su to potvrdili.

Glavni aktivni spoj u belom luku je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsku i antioksidacijsko delovanje. Naučno je potvrđeno da beli luk deluje kao antibiotik širokog spektra na bakterije i crevne parazite, a u većim dozama leči encefalitis.

Istraživači s Državnog univerziteta u Vašingtonu dokazali su da je beli luk sto puta delotvorniji od dve popularna antibiotika protiv čestih uzročnika trovanja hranom.

Posebno je ubojit za bakteriju Campilobacter jejuni, koja može biti okidač retkog Guillain-Barre sindroma.Neredovna probava uzrok je mnogih bolesti. Zbog svojstava stimulisanja i čišćenja creva te podsticanja želudačnih sokova, beli luk je izvrsno preventivno sredstvo za bolesti želuca i creva.

Antikancerogena svojstva

Beli luk sadrži preko 30 antikancerogena koji zaustavljaju najstrašnije agense koji uzrokuju rak, poput nitrozamina i aflatoksina vezanih uz rak želuca, pluća i jetre.Brojne studije potvrđuju njegovu antikancerogenu aktivnost, a jedna od njih ustanovila je da konzumiranje belog luka dvaput nedeljno smanjuje rizik od raka pluća za 44 posto.Beli luk je uopšteno jedna od najmoćnijih namirnica jer pojačava antioksidativnu otpornost tela i jača sve funkcije u organizmu.Preporučljiv je kod bolesti jetre, endokrinih žlezda, zglobova, kostiju, mišića i nerava. Štiti srce i krvne sudove. Beli luk je saveznik našeg kardiovaskularnog sistema, jer snižava krvni pritisak – jedan od glavnih uzročnika infarkta i izliva krvi u mozak.

Čisti žile od masnih naslaga, reguliše holesterol i podstiče rad eritrocita – zrnaca koja prenose kiseonik. Svakako je preporučljiv pušačima, jer suzbija i trovanje nikotinom.

Čaj za smirenje: Tibetanci se kunu u njega, piju ga i za dugovečnost! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Smanjuje teskobu i leči dijabetes

Tokom istraživanja o delovanju belog luka na nervni sistem, primećene su pozitivne nuspojave. Ispitanici su osećali manji umor, teskobu, osetljivost, uznemirenost i razdražljivost. Njihovo raspoloženje se značajno popravilo.Beli luk je poželjan i na meniju onih koji boluju od dijabetesa jer reguliše glukozu u krvi, i uopšteno sve koji se bore s viškom kilograma.

Lekovito delovanje čili papričica

Iako su čili papričice sporedan sastojak u tinkturi, po lekovitosti ih možemo staviti uz beli luk. Čili papričice imaju jaka antibakterijska i antioksidacijska svojstva i pospešuju otapanje krvnih ugrušaka. Otvaraju sinuse i disajne puteve, razgrađuju sluz u plućima, podstiču iskašljavanje, sprečavaju bronhitis, emfizem i čir na želucu te leče glavobolju.

Najlekovitija spojem u čili papričicama smatra se kapsaicin, koji je zaslužan za njihov ljut ukus. Kapsaicin se putem injekcija daje kod bolova od artritisa, a lokalno se primenjuje kao mast za psorijazu.

Čili papričice podstiču stvaranje endorfina zaslužnih za dobro raspoloženje, pa uz beli luk, odlično su sredstvo protiv teskobe i depresije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs