Ispovest hrabre žene

Imala je rak dojke u poodmakloj fazi: "Kako sam se rešila opake bolesti" (FOTO)

Rak ne može da opstane u okruženju punom kiseonika, samim tim, što više kiseonika mogu da ubacim u telo kroz vežbe, svesno disanje i konzumiranje pšenične trave, tim bolje, objašnjava Dženet

Medicina
13:22h Autor:
Imala je rak dojke u poodmakloj fazi: "Kako sam se rešila opake bolesti" (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / Chrisbeatcancer

Dženet Marej-Vejklin je preživela rak dojke, i ističe da su joj u izlečenju pomogli sirova hrana, meditacija, fizička aktivnost i njena intuicija, a sve to zajedno bilo je kontriranje lekarima.

Naime, Početkom 2000-ih godina joj je dijagnostikovana 3. faza raka dojke i rečeno joj je da ima samo šest meseci života, bez ikakvih garancija.

Međutim, u tih šest meseci, ona je dobila zdrave rezultate i takođe učestvovala u stotinama maratona u samo jednoj godini. Tako je, u samo jednoj godini.

Foto: Youtube printscreen / chrisbeatcancer
Foto: Youtube printscreen / chrisbeatcancer

Ona objašnjava da joj je ponuđena hemoterapija, ali da to njoj "nije imalo smisla".

"Već sam bila ugrožena, pa zašto bih se ugrožavala još više kako bih dobila još šest meseci bolesti?", otkriva Dženet.

Umesto da prihvati takav način razmišljanja pun straha koji mnogi lekari stvaraju u takvoj situaciji, ona je izbegla njihove preporuke hemoterapije i zračenja, i okrenula se alternativnim metodama za koje je osećala da su znatno mudrije i zdraviji izbor.

"Većina ljudi radi ono što im kaže njihov lekar, jer ne shvataju da mogu da preuzmu odgovornost i kontrolu na sebe", kaže Marej-Vejklin.Dakle, bez oklevanja, ona je odustala od tradicionalnog lečenja raka i počela da se pita šta bi mogla da stavi u svoje telo kako bi nešto promenila. Ono što joj je najviše imalo smisla je da uživa u ishrani ispunjenoj vrlo hranljivim materijama, koje se nalaze u sirovoj hrani.

Dženet Marej-Vejklin, koja je bila vegetarijanac u vreme postavljanja dijagnoze, za šta kaže da joj je pomoglo u borbi protiv raka dojke, je oduvek bila zainteresovana za fitnes i zdravlje.

Međutim, ona veruje da je slučajno izlaganje visko-hemijskim supstancama koje su dospele na njenu kožu i boravak na mestu gde je bila izložena toksičnom nivou zagađenja, dovelo do njene dijagnoze. Po prijemu vesti o njenom raku dojke, ona se odmah bacila na istraživanje i čitanje iskustava drugih koji su odlučili da se odreknu tradicionalnih lečenja raka.

Pozivajući se na mnoge knjige i studije koje su imale mnoštvo nuspojava i sumnjive rezultate, ona napominje da "što je više čitala, postajalo je sve jasnije da ne treba to da radi".

Umesto toga, ona se okrenula knjizi Rudolfa Brojsa, "Brojsov lek protiv raka", i pratila njegovu 42-dnevnu metodu da pije samo sokove.

Konkretno u njenoj situaciji, metoda je sadržala nekoliko zdravih namirnica kao što su cvekla, brokoli i prokelj.Nakon 42 dana je dodala i druge namirnice u svoje sokove, kao što su šargarepa i zelena jabuka.Pšenična trava je takođe obavezna, jer pomaže da se organizam oslobodi štetnih ćelija.

"Rak ne može da opstane u okruženju punom kiseonika, samim tim, što više kiseonika mogu da ubacim u telo kroz vežbe, svesno disanje i konzumiranje pšenične trave, tim bolje", objašnjava ona.

Dženet kaže da je ideja bila da izgladni svoj rak, dok u isto vreme obezbeđuje telu samo esencijalne hranljive materije kako bi ga održala snažnim.

Zašto fizička aktivnost drži rak podalje

Što se tiče fitnesa, ona objašnjava da su joj doktori rekli da uspori i da prestane da trči."Dakle, prva stvar koju sam uradila", kaže ona sa osmehom, "bila je da povećam svoju razdaljinu". Još jednom, ona ističe kako ćelije raka ne mogu da opstanu u okruženju punom kiseonika, zbog čega je ona smatrala da je više vežbanja od suštinskog značaja.

2013. godine, ona i njen muž su istrčali 365 maratona za 365 uzastopnih dana, tokom cele godine. 1. januara 2014. godine su istrčali još jedan, čime su postavili novi svetski rekord za najviše uzastopnih maratona.

Uzgred, oboje su u svojim šezdesetim godinama! Oni kažu da ih motivisanim održavaju 100% sirova veganska ishrana na biljnoj bazi, svest o održivosti i vera u ljudsku dobrotu u prirodno lečenje. I patike sa prstima takođe pomažu, dodali su.

Ona opisuje da ima mnogo energije i da se oseća fantastično.

"Nema nikakve sumnje u to da je konzumiranje 100% sirove hrane značajno uticalo na moje vreme oporavka i celokupno izlečenje", rekla je Dženet.

"Moja dijagnoza raka i put do optimalnog zdravlja su bili iskustvo, i zaista sam zahvalna na tome. Zasigurno znam da ću nastaviti sa sirovom ishranom i da ću nastaviti da doživljavam još više zdravstvenih benefita i prosvetljivanje svesti. Svaki dan je uzbudljiv kada ste sirovi", poručuje Dženet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs