Brinite o zdravlju

Stanite ispred ogledala i pogledajte se iz profila: Možda vas šokira ono što vidite!

Stručnjaci upozoravaju da ne brinete samo o obliku tela koji gledate u ogledalu - kruška, jabuka... Obratite pažnju i na vaš oblik iz profila
Medicina
22:20h Autor:
Stanite ispred ogledala i pogledajte se iz profila: Možda vas šokira ono što vidite!
Foto: Shutterstock

Oblik tela žene kada se posmatra iz profila može da otkrije da li imate ili ćete u budućnosti imati problema sa vratom i leđima!

Ako je verovati studiji koju je obavilo Britansko udruženje kiropraktičara, prosečno vreme kada se kod žena javljaju problemi sa vratom jeste 34. godina.

Naime, oni su došli do zaključka da žene koje su navikle da glavu drže pognutu napred, u čak 58 odsto slučajeva pate od bolova u leđima i vratu, od kojih 29 odsto ima probleme sa bolovima svakodnevno. Odmah iza njih su one koje su toliko povijene da im leđa imaju izgled luka, u čak 56 odsto slučajeva.

Sa druge strane, žene koje svoja leđa drže ispravljena, imaju najmanje šanse da iskuse bolove u leđima.

Vežbe za kičmu: Odvojite dnevno pet minuta, leđa će vam biti zdrava celi život! (VIDEO)

Stručnjaci upozoravaju da ne brinete samo o obliku tela koji gledate u ogledalu - kruška, jabuka... Obratite pažnju i na vaš oblik iz profila!

"Dobro obratite pažnju na izgled profila vašeg tela i moći ćete lako da otkrijete šta se dešava sa vašim leđima i vratom", otkriva kiropraktičar Tim Hačful.

Koji ste oblik?

- Kašika: ravna leđa, ramena povijena unapred

- Zakrivljeni toranj: glava nagnuta napred

- Most: Izbočena leđa

- Ravna guza, ravna leđa

Izlečite kosti i zglobove jednim sastojkom iz kuhinje: Za 7 dana bol potpuno nestaje! (RECEPT)

"Savršen položaj tela trebalo bi da vam da izgled u kom su uši, ramena, kukovi, kolena i skočni zglobovi u liniji", objašnjava Hačful.

On je istakao i da ljudi koji žele da oslobode bola u leđima i ramenima putem pravilnog držanja, treba da pokušaju da zamisle da imaju visak koji se proteže od ušiju do skočnih zglobova.

"Sve što se nalazi između, mora da bude u liniji. A kada sedite, linija treba da "povezuje" uši, ramena i kukove", istakao je Hačful.

Ricinusovo ulje lek za 25 bolesti: Alergije odlaze kao rukom odnešene!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs