Uputstvo

Sami izmasirajte vrat pritiskajući ove tačke: Ukočenost i bol nestaju za 5 minuta! (VIDEO)

Pratite uputstvo i sami sebe izmasirajte tako da sva bol nestane. Nema potrebe da molite nekoga da vam ublaži ukočenost vrata
Medicina
19:52h Autor:
Sami izmasirajte vrat pritiskajući ove tačke: Ukočenost i bol nestaju za 5 minuta! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ JudithBourgeois

Svi smo bar jednom osetili bol u vratu. On ne zavisi od starosnog doba i pogađa sve, od studenata do starijih ljudi.Bol u vratu može biti deo simptoma takozvanog "cerkvikalnog sindroma", među kojima su i ograničeno pokretanje glave, glavobolja, mučnina i vrtoglavica. Međutim, ako je povezan sa bolom u grudima, rukama i različitim delovima glave, on može biti deo simptoma osteoporoze vrata.

Prvi simptomi osteoporoze vrata se mogu javiti i kod mladih ljudi u dvadesetim godinama. Međutim, ako ih rano prepoznate i sprečite njihovo napredovanje, moći ćete da izbegnete unos lekova.

Ukoliko se ne pozabavite ovom bolešću, verovatnoća za njeno izlečenje postaje sve manja, mada dobra masaža može da ublaži bol i neprijatnost u značajnoj meri.

Masažu vrata je veoma prosto izvesti i traje svega par minuta, a možete je raditi 2-3 puta dnevno.

Pomešajte mlevenu papriku i maslinovo ulje: Bol u vratu nestaje zauvek! (RECEPT)

Evo kako treba pravilno da uradite ovu masažu koja će vam poboljšati cirkulaciju i opšte stanje organizma:

Uzmite neku vrstu ulja za masažu i primenite ga na vrat i ramena laganim utrljavanjem s obe ruke. Lagano istrljajte predeo između vrata i ramena gore-dole, a zatim izmasirajte deo ispod ramena blizu lopatice. Ponovite proces sa druge strane.

Pređite na masažu vrata i to tako što ćete ga lagano zahvatati prvo jednom pa drugom rukom otpozadi. Sa dva prsta zahvatajte kožu vrata i stiskajte prvo jednom pa drugom rukom. Sa obe ruke vrhovima prstiju pritiskajte kožu vrata. Člancima prstiju obe ruke pritiskajte bočne delove vrata.

Pritiskajte bočne delove vrata prstima obe ruke.

Kontraindikacije:

Vaskularni bol – ateroskleroza, tromboza, aneurizme

Akutna zapaljenja

Krvarenje i zgrušavanje krvi

Defekti kože u vidu fleka i bradavica

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs