Brzo i jednostavno

Prodisaćete za nekoliko minuta: Tehnika koja rešava muke sa sinusima!

Sve što vam je potrebno za ovaj postupak već imate, jer se radi samo o vašem jeziku i palcu
Medicina
20:58h Autor:
Prodisaćete za nekoliko minuta: Tehnika koja rešava muke sa sinusima!
Foto: Thinkstock

Verovali ili ne, nakon što pročitate ovaj članak bićete u mogućnosti da oslobodite vaše sinuse od dosadnog sekreta koji stalno curi iz nosa, tokom prehlade i dosta dugo posle nje…

Već imate sve što vam je potrebno za ovaj postupak, jer se radi samo o vašem jeziku i palcu, i nekih 10-tak minuta vašeg vremena!

Zapušen nos

Najčešći zdravstveni problem kod sinusnih infekcija ili prehlade jeste zapušen nos, što se javlja kao simptom. Međutim, ovi zdravstveni problemi mogu da se jave zbog raznih faktora, mogu da se jave zbog alergije, polenske groznice, ali i kao posledica upale sinusa ili nosnih polipa.

Narodna medicina: Za jedan dan izlečite curenje i zapušenost nosa!

Iritansi, bakterije ili virusi uzrokuju iritaciju sluzokože u sinusnim šupljinama, a vaš nos stalno curi i stalno je zapušen gore, što uzrokuje poteškoće u disanju. Iako nosna začepljenja najčešće ne traju više od nedelju dana, vrlo su neprijatna. Evo kako da jednostavno oslobodite sinuse i rešite se poteškoća sa disanjem u tren oka.

Postupak: Postavite vrh jezika na najdalje dostupnu tačku nepca u unutrašnjosti usne duplje i lagano uprite prema gore. Zatim, postavite vaš palac između obrva i jako pritiskajte 20 sekundi, napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon što ponovite ovaj proces nekoliko puta podstaknućete sinuse da počnu da se cede.

Objašnjenje: Prema objašnjenju doktorke Lize Destefano sa Medicinskog univerziteta za osteopatiju u Mičigenu, ova tehnika uzrokuje pritisak na ralastu kost koja se pruža kroz nos. Pritiskanjem i trljanjem ralaste kosti olabavi se začepljenje, što omogućuje oslobađanje sinusa od sekreta.

Snaga morske soli: Napravite domaći rastvor za čišćenje sinusa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs