Počnite odmah

Pripremite telo za zimu: Siguran način da izbegnete prehlade i viruse!

Uz pomoć 5 važnih materija, vaš imunitet biće na najvišem nivou i zaštititi vas od dosadnih simptoma uobičajenih zimskih bolesti
Medicina
10:34h Autor:
Pripremite telo za zimu: Siguran način da izbegnete prehlade i viruse!
Foto: Shutterstock

Poboljšajte krvnu sliku, rad srca i funkcionisanje celog organizma pre značajnijeg pada temperature!

Ako lepo pripremite vaše telo za predstojeću zimu, izbećićete česte prehlade i viruse, zato počnite već od danas da unosite sledećih 5 važnih materija u organizam.

InulinOva biljna supstanca je ugljeni hidrat slatkastog ukusa. Ima ga u artičokama, cikoriji, belom i crnom luku i špargli. Inulin u nesvarenom obliku stiže do debelog creva, gde hrani bakterije važne za imunitet i time podstiče njihovo razmnožavanje.

Kašičicu soli sipajte u mlaku vodu i pijte 7 dana! Rezultat: Zapanjujuć!

MagnezijumReč je o jednoj od najvažnijih mineralnih supstanci koja jača srce. Magnezijum je neophodan za prenošenje nervnih impulsa i kontrakciju mišića. To znači da nervi, koji kontrolišu rad srčanog mišića, mogu optimalno da rade samo ako ima dovoljno magnezijuma u organizmu.

Nedostatak magnezijuma povećava rizik od srčanih tegoba, grčeva u mišićima, a može doći i do gubitka osećaja u rukama i nogama. Magnezijumom su pretežno bogate biljne namirnice (proizvodi od integralnih žitarica, susam, semenke bundeve, mahunarke, povrće, koštunjavo voće), ali ima ga i u ribi i mesu.

GvožđeCrvena krvna zrnca sa hemoglobinom transportuju kiseonik do svih delova tela. Jezgro hemoglobina je gvožđe, koje vezuje kiseonik. Budući da se gvožđe izbacuje iz organizma preko znoja, stolice, mokraće i krvi (za vreme menstruacije), u organizmu može da se javi nedostatak ako ishrana nije bogata gvožđem.

Posledice su: hroničan umor, iscrpljenost, bledilo, podložnost infekcijama, anemija. Gvožđa ima u mesu, kobasicama, hlebu od integralnih žitarica, mahunarkama, mušmulama, smokvama i koštunjavom voću. Treba znati da organizam bolje iskorišćava gvožđe dobijeno od proizvoda životinjskog porekla (npr. junećeg mesa).

Zdravi kao dren! Obnovite imunitet za samo 15 sekundi: Ruski stručnjak otkriva kako!

Nijacin (vitamin B3)Reč je o veoma važnoj hrani za mozak. Nijacin takođe širi krvne sudove i aktivira neurotransmitere, koji su važni za optimalno prenošenje impulsa moždanih ćelija. Na taj način nijacin poboljšava koncentraciju i pamćenje, kao i sposobnost reagovanja. Piletina, meso, iznutrice, rečna i morska riba, kvasac, mleko, koštunjavo voće, mahunarke, zeleno lisnato povrće - sve ove namirnice sadrže dragocenu energetsku supstancu nijacin.

Tijamin (vitamin B1)Ovaj vitamin je neophodan da bi nervi imali dovoljno energije koja im je potrebna za prenošenje elektrienih impulsa (nadražaja). Nedostatak tijamina uzrokuje nervozu i razdražljivost, apetit slabi, a može da se javi i poremećaj sna. Tijamina ima u svinjskom mesu, proizvodima od integralnog brašna, grašku i pasulju.

Ravno samoubistvu: Kobne navike kojima sami sebi oduzimamo život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs