ISPRAVKA: ALUMINIJUMSKA FOLIJA NE LEČI

Demantujemo vest koju smo preneli 29.08.2015. godine pod naslovom "Nećete verovati šta sve leči aluminijumska folija: Prva pomoć kad zaboli! (RECEPTI)" u kojoj smo između ostalog naveli da aluminijumska folija "leči" bolove u nogama, reumu, bolove u rukama i vratu i td. Vest je sada ISPRAVLJENA

Medicina
21:58h Autor:
ISPRAVKA: ALUMINIJUMSKA FOLIJA NE LEČI
Foto: Thinkstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenoseći pogrešnu informaciju datuma 29.08.2015. godine pod naslovom "Nećete verovati šta sve leči aluminijumska folija: Prva pomoć kad zaboli! (RECEPTI)", a u kojoj između ostalog navodimo da folija leči bolove u zglobovima, mišićima, remu, giht, išijas i td. Da je ovo lažna informacija ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Nije naučno dokazano da aluminijumska folija leči bilo šta, pa ni bolove u kičmi, vratu, rukama, kolonima, stopalu, zglobovima, pa ni postoperativne ožiljke ili opekotine.

Da aluminijumska folija leči bol "fantomskog uda" predstavlja lažnu vest, jer nikad nije naučno ustanovljena.

Pomenutki ruski "naučnik" Skvorcov kojeg smo citirali u prvobitnoj verziji teksta je čovek koji se predstavlja kao "ruski fizičar, genijalan izumitelj, koji je razvio jedinstven način vraćanja i održavanja zdravlja uz pomoć svetlosnih vibracijskih tehnologija" te koji pomoću web sajta prodaje raznorazne proizvode između kojih je "zaštitno ćebe Skvortsova A.V. za iscrpljenost i glavobolju, za obnovu zdravlja” ili štitnik za koleno koji “oslobađa od bola, pritiska i zamora” napravljenog od aluminijumske folije. Napominjemo da je lečenje aluminijumskom folijom nije naučno dokazano te se kao takvo smatra pseudonaukom i lažnom činjenicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs