Neverovatno

Najlekovitija pečurka na planeti raste na kori drveta: Nobelovac njom izlečio rak!

Ruski naučnici uspeli su da naprave kreme od čage za zglobove i vene. Razvili su sistem mikrokapsula, koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i deluju neposredno u zglobu, u žarištu oboljenja
Medicina
12:20h Autor:
Najlekovitija pečurka na planeti raste na kori drveta: Nobelovac njom izlečio rak!
Foto: Shutterstock

Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odel za rak” nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspešnog lečenja po klinikama.

Čaga (lat. Inonotus obliquus) parazitska je pečurka na brezi koja liči na izgorelu brazdu kore. Zapravo, čaga je rak na brezi a lek protiv raka za čoveka.

Raste u šumama breze širom Severne i Istočne Europe, Rusije i Koreje. Hiljadama godina čaga se koristi širom Evroazije, gde je zbog svoje lekovitosti bila poznata i pod nazivima “dar od Boga” i “kraljica bilja”.

Njena lekovitost dokumentovana je u najstarijem službenom popisu lekovitih tvari, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing, staroj 2300 godina.

U tom je delu zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim lekovitim svojstvima prozvana “nadmoćnom biljkom”.

Sbirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odel za rak” nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspešnog lečenja po klinikama.

Biljka koja uništava rak: Monah je 20 godina proučavao, otkriva čudesan recept! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istraživanja su pokazala da je čaga, ova neugledna i parazitska pečurka, prepuna lekovitih i čudotvornih, bioloških aktivnih tvari, od kojih neke ne sadrži niti jedna druga biljka.

U njenom sastavu nalaze se fenolni spojevi, melanini, triterpenoidi i betulinska kiselina zaslužna za pobedu ove biljke nad najmučnijom bolesti današnjice, rakom.

Čaga je prirodni borac protiv gotovo svih vrsta tumora zahvaljujući upravo betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene ćelije, pritom ne dirajući zdrave.

Čaga vrlo delotvorno, prema svedočanstvima i istraživanjima ruske medicine deluje protiv raka dojke, jajnika, materice, prostate, pluća, želuca, pankreasa, mozga i timusa te leukemije te svih vrsta melanoma i limfoma.

Čaga svojim moćnim protuupalnim delovanjem i mehanizmom apoptoze uništava deformisane ćelije. Najmoćnijim oružjem ove pečurke smatra se čagina kiselina, koja prema tvrdnji ruskih naučnika normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma.

Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima za hemoterapiju, jer ublažava njihove nuspojave i jača imunitet.

Šokirani onkolozi slučajno otkrili: Ova trava može da ubije rak za 48 sati?!

<\/div>

Čaga je i moćan adaptogen, što znači da ona deluje i protiv stresa, a koji uzrokuje 90 posto svih bolesti na svetu, a što mnogi danas zaboravljaju. Sovjetska vlada je svojevremeno svojim sportistima i astronautima naredila da koriste adaptogene za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti.

Jedan od njih je bila i čaga, koja se pokazala najdelotvornijom. Ruski naučnici uspeli su da naprave kreme od čage za zglobove i vene. Razvili su sistem mikrokapsula, koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i deluju neposredno u zglobu, u žarištu oboljenja.

Taj lek ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, podstiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, osetno usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva.

Izveštaji iz klinike u Vladivostoku spominju stopostotno izlečenje od psorijaze, ali i artritisa a što se jako retko postiže kod ovih bolesti.

Čaga je zapravo jedna neverovatna biljka koju najčešće čovek ne bi niti primetio. Njena lekovitost je antioksidativna, antikancerogena, antireumatska, antivirusna, analgetska i protuupalna a što ju definitivno svrstava među najlekovitije plodove naše planete.

Odbio hemioterapiju, dočekao 102. rođendan: Deka nadživeo lekare i otkrio recept kojim se rešio raka

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs