Bolje je prospite

Najgore što možete da popijete ujutro: Bolje ne rizikujte!

Ukoliko vam ostane čaša vode na ormariću tokom noći, nemojte je sutradan piti, bolje je prospite učinićete sebi uslugu
Medicina
14:12h
Najgore što možete da popijete ujutro: Bolje ne rizikujte!
Foto: Shutterstock

Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine zbog čega je mikrobima lakše da je zagade. Za čudan ukus vode koja je odstajala u čaši preko noći postoji objašnjenje.

Naime, kako je voda bila izložena vazduhu upila je nešto ugljenog dioksida i delić tog CO2 pretvorio se u karbonsku kiselinu, što znači da voda na vazduhu menja svoj hemijski sastav.

Potpuno isceljenje: Morska voda skida prljavštinu sa duše i tela!

Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona te se pretvori u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vode zbog čega ona menja ukus.

Sledeći put kada se uhvatite za čašu vode koja je ostala od sinoć na vašem stolu, setite se da je bila izložena bakterijama i da je u njoj završila i nezanemariva količina prašine. To ne znači da se voda pokvarila, ali zbog svega onoga što se tokom noći nakupilo u njoj razmislićemo dvaput da li ćemo je popiti ili ne.

Napitak koji zateže stomak: Konačno rešenje protiv nadutosti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs