Pravi potez

Hrabra dama koja je pomogla hiljadama žena: Možda i vama spasi život! (FOTO)

Fotografija je vrlo brzo dobila na hiljade lajkova i šerova, a mnoge žene su se zahvalile Lisi što im je otkrila još jedan podmukli simptom opasne bolesti
Medicina
09:40h Autor:
Hrabra dama koja je pomogla hiljadama žena: Možda i vama spasi život! (FOTO)
Foto: Facebook / Lisa Royle

Iako bi se mnoge žene stidele da na svom Fejsbuk profilu objave ovako nešto, Liza Rojl iz Mančestera u Velikoj Britaniji odlučila se na ovaj korak kako bi pomogla ženama širom sveta.

Naime, njoj su se na dojci pojavila neobična udubljenja, koja bi mnogi možda ignorisali kao nešto sasvim bezazleno. Ipak, Lisa je odlučila da bude oprezna i odgovorna, pa je posetila lekara i ispostavilo se da je reč o simptomu raka dojke, prenosi Dejli mejl.

"Nisam mislila da ću ikada Fejsbuku objaviti sliku svoje dojke, ali ovoga puta to činim jer sledeće nedelje idem na operaciju", napisala je Liza uz fotografiju.

7 malih navika koje vas štite od raka dojke!

<\/div>

Želeći da upozori sve žene da pažljivo pregledaju svoje telo, 42-godišnja žena je dodala:

"Ovo je sve što sam videla - gotovo neprimetna udubljenja koja vam lako mogu promaći dok se spremate za posao! Molim vas, pregledajte svoje grudi, to bi moglo da vam spasi život!", istakla je ona.

Fotografija je vrlo brzo dobila na hiljade lajkova i šerova, a mnoge žene su se zahvalile Lizi što im je otkrila još jedan podmukli simptom opasne bolesti.

Inače, Liza se trenutno nalazi kod kuće, gde se oporavlja od operacije raka dojke, a budući da se mnoge žene interesuju kako je, oglasio se i Lizin suprug Kreg:

"Vaša podrška nas je oduševila i zahvaljujemo vam se na tome. Zajedno možemo da podignemo svest o ovom problemu i pobedimo rak. Moja supruga je apsolutna inspiracija", napisao je Kreg Rojl na Fejsbuku.

Rak deluje samo kroz strah: Životna priča žene koja je pobedila bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs