ISPRAVKA: Čaj od kore nara ne leči bolesti creva za pet sati

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu kada smo objavili tekst pod naslovom: "Bolesti creva i čir na želucu nestaju za 7 dana: Recept ruskog travara izlečio hiljade ljudi!", dana 16.08.2016. godine, a koji je sadržao netačne informacije. Nakon analize portala raskinkavanje.ba sve netačne informacije iz teksta su obrisane i unete su tačne informacije.

Medicina
18:27h Autor:
ISPRAVKA: Čaj od kore nara ne leči bolesti creva za pet sati
Foto: Profimedia

U članku je navedeno da je kora nara "odličan lek za stomačne infekcije ili crijevne poremećaje". Recept za čaj je navodno patentiran, potiče od izvesnog G.I. Globukova, a "objavio" ga je ruski magazin "Zaboravljeni hipokrit i lečenje biljkama".

Tvrdi se da čaj, čija je priprema i konzumacija detaljno opisana, za vrlo kratko vreme može izlečiti niz stomačnih i crevnih bolesti, uključujući čir, tifus, salmonelozu i akutnu upalu slepog creva. Međutim, organizacija koja se bavi raskrinkavanjem, detaljnom analizom je utvrdila da su tvrdnje da čaj od kore nara leči dijareju, tifus, dizenteriju, koleru, akutnu upalu slepog creva i salmonelu za samo pet sati, pseudonaučne.

Dakle, nasuprot navodima u tekstu koji smo objavili pod naslovom "Bolesti creva i čir na želucu nestaju za 7 dana: Recept ruskog travara izlečio hiljade ljudi!", čaj od kore nara nije lek za bolesti creva. Većina navedenih oboljenja su izazvana bakterijama, a pojedina - poput upale slepog creva, za koju se tvrdi da se uspešno leči pripravkom G.I. Glubokog za samo par sati - mogu dovesti i do komplikacija opasnih po život.

Stoga, tvrdnje da čaj od kore nara leči pomenute bolesti, nisu tačne, a detaljnu analizu možete pogledati na saju Raskrinkavanje.ba.

Nakon analize portala raskinkavanje.ba sve netačne informacije iz teksta su obrisane i unete su tačne informacije.

Izvinjavamo se svim čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem pseudonaučnih informacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs