Priča o uspehu

Ovako je bračni par iz Srbije pretvorio ljubav u unosan biznis: Za uspeh malog zanata potrebna je velika strast!

Kvalitet nikada ne ostane neprimećen

Mali zanat velika strast
Autor:
Ovako je bračni par iz Srbije pretvorio ljubav u unosan biznis: Za uspeh malog zanata potrebna je velika strast!
Foto: Youtube Printscreen / Lidl Srbija

U srcu bašte Srbije – Vojvodini koja se diči plodnom zemljom i hrani milione ljudi kroz poslove vezane za proizvodnju hrane, cvetaju mali biznisi koje su marljive porodice pune ljubavi za ono što rade uspele da pretvore u sjajne poslove sa velikom perspektivom.

Izaberi posao koji voliš, i neceš morati da radiš ni dana u životu, rekao je Konfučije. I definitivno je bio u pravu, a to možda najbolje znaju Duško i Ratka Jevtić, koji su svoju ljubav prema ukusu spelte, ali i motorima, pretvorili u posao od kojeg danas žive.

Sve je počelo kada su u Austriji prvi put probali hleb od speltinog brašna. Momentalno su se zaljubili u taj zavodljiv ukus i počeli da nabavljaju speltino brašno od deke koji ga je proizvodio u toj zemlji. Kroz tu trgovinu lepo su se sprijateljili sa njim, uživali slušajući njegove priče, ali stari deka je najavio da će uskoro prestati sa radom i da nema nikog ko bi nasledio njegov zanat, koji se Vojvođanima veoma dopao.

Ne želeći da ostanu bez svog omiljenog brašna, Duško i Ratka odlučili su da sami poseju speltu. Deka iz Austrije im je onda objasnio kompleksnost tog posla i koje su im sve mašine neophodne da bi ljuštili i kvalitetno obradili speltu. Nove informacije bračni par Jevtić shvatio je kao savršenu priliku za savršen posao – sami će proizvoditi omiljeno brašno istovremeno uživajući u zvuku i radu motora mašina koji oboje obožavaju.

foto: Youtube Printscreen / Lidl Srbija

“Sigurna sam da svi mali zanati zahtevaju veliku strast, da bi neko počeo od malog, treba to stvarno da voli", kaže Ratka.

Kvalitet domaće proizvodnje spelte kom se bave Jevtići prepoznao je Lidl, pa tako njihov proizvod možete pronaći u Lidl prodavnicama širom zemlje, sa specijalnom nalepnicom „MALI ZANAT, VELIKA STRAST“ i uživati u njima dok traje akcija posvećena malim srpskim zanatima. A kako je sve počelo i kako tačno izgleda kada svoju strast pretvoriš u posao, Jevtići otkrivaju u videu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs