Dirljivo

Vlasniku je pozlilo: Pas heroj zaustavio autobus i doveo pomoć!

Keruša Tigra dokazala je da je pas stvarno čovekov najbolji prijatelj
Ljubimci
15:08h Autor:
Vlasniku je pozlilo: Pas heroj zaustavio autobus i doveo pomoć!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Istinitost izreka "veran kao pas" ili "pas je najbolji prijatelj čoveka" na najlepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske, koja je kada je njenom vlasniku u kući pozlilo istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač izađe napolje i odvela ga kući da pomogne njenom onesvešćenom vlasniku.

Na žalost starijem Poljaku, udovcu koji je živeo sam u kući sa kerušom Tigrom pomoći nije bilo i iako je prevezen u bolnicu preminuo je, a keruša se pre dve nedelje obrela u lokalnom azilu za pse.

Za Tigru i njen podvig, međutim, na sreću su saznali dobrovoljci iz poljske fondacije za zaštitu životinja "Manija pomaganja".

Oni su se rastrčali da nađu porodicu pokojnog vlasnika što je na početku išlo teško, jer se tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha i susedi o njemu nisu mnogo znali, ali na kraju su uspeli i pronašli njegovu decu koja žive u Nemačkoj.

Nakon dirljivog susreta Tigre sa ćerkom vlasnika u azilu, pseći anđeo čuvar, kako su Tigru u međuvremenu prozvali, sada uživa u svom novom domu sa decom vlasnika u Nemačkoj.

Zaustavila dah 25 miliona ljudi: Hrabra mačka spasila život dečaku! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs