Urnebesno smešno

Neverovatno: Panda glumila trudnoću da bi dobila bolju hranu!

Panda je imala sve znakove trudnoće, ali su eksperti na kraju utvrdili da je samo htela poseban tretman koji uključuje više voća i bambusa
Ljubimci
05:28h Autor:
Neverovatno: Panda glumila trudnoću da bi dobila bolju hranu!
Foto: Thinkstock

Čuvari u zološkom vrtu u Tjpeju na Tajvanu su bili uzbuđeni: džinovska panda Huan Huan je pokazala prve znakove trudnoće, što je prava retkost među pandama koje žive u zoološkim vrtovima.

Tu su bili svi simptomi koji prate trudnoću, kao što su nedostatak apetita pa čak i zadebljanje materice, a i nivo progesterona je takođe bio izrazito visok.

Uprkos svim znacima, krajnji pregledi su ukazali da Huan Huan ipak nije trudna. Panda je redovno praćena ultrazvukom još ranije te godine kada joj je urađenja veštačka oplodnja koja nije uspela.

Najstarija panda na svetu napunila 37 godina: Ulazak u Ginisovu knjigu proslavila tortom! (FOTO)

Huan Huan su optužili da lažira trudnoću kako bi od čuvara zoološkog vrta izmamila bolju hranu i negu. Inače, trudne pande se u ovom zoološkom vrtu tretiraju kao kraljice.

Najslađe mesto na planeti: Vrtić za pande! (FOTO, VIDEO)

One se automatski prebacuju u zasebne kaveze opremljene klima uređajima i njima se donosi bolja hrana, mnogo voća i bambusa.

Eksperti za pande su slutili da Huan Huan lažira trudnoću, jer je 2013. već rodila mladunče, a ovim je htela samo da dođe do svih benefita koje trudnoća u ovom zoološkom vrtu nosi.

Najslađi slavljenik: Kada panda slavi prvi rođendan (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs