tajne spavaće sobe

DA LI SVE REĐE SPAVATE S PARTNEROM? Ako se volite, a postelja je hladna, EVO U KOJIM STVARIMA GREŠITE

Ne dozvolite da vam banalnosti za koje ne mislite da mogu da predstavljaju smetnju, unište strasne trenutke u braku.

Škola sexa
DA LI SVE REĐE SPAVATE S PARTNEROM? Ako se volite, a postelja je hladna, EVO U KOJIM STVARIMA GREŠITE
Foto: Shutterstock

Većina bračnih parova doživljava da im, posle nekoliko godina braka, strast polako jenjava. Često u pitanju nije gubitak međusobne privlačnosti, već promena načina života, dolazak dece na svet i stres zbog posla. Ipak, u kući postoji prostor koji se zove spavaća soba, a ona bi trebalo da bude carstvo čula, rezervisano samo za ljubavna šaputanja. Kad se naruši sigurnost, u njoj polako nastaje brak bez strasti. A osim toga, donosimo još nekoliko razloga na koje, možda, ne obraćate pažnju, a i te kako smetaju vašem seksualnom životu.

Brak i seks
foto: Shutterstock

Mesto gde spavaju bračni drugovi ne treba da bude prostor za igru dece, gledanje televizije i soba kroz koju se stalno prolazi, jer tako roditelji gube svoje malo ljubavno gnezdo i privatnost. Da se ovo spreči ili smanji, trebalo bi naučiti decu da ne ulaze u spavaću sobu dok roditelji u njoj spavaju, ili da bar pre ulaska pokucaju na vrata. Takođe ih naučite tome da vaša soba nije njihova igraonica.

Brak i seks
foto: Shutterstock

Pred spavanje ne treba da se zabavljate čitajući na mobilnom objave na društvenim mrežama, igrate igrice ili kuckate budnim prijateljima poruke. U redu je ako spravicu koristite kao alarm za buđenje, ali partner gubi svaku želju za vođenjem ljubavi gledajući vas s telefonom u ruci. Tako mu šaljete poruku da vam je mnogo lepše u virtuelnom svetu, nego s njim, jer ste zaneseniji digitalnim svetom. Dakle, buljenje u telefon definitivno ne potiče intimnost, naprotiv - samo je gasi!

Brak i seks
foto: Shutterstock

Posao se ne nosi kući, a najmanje u sobu gde spavate. Tamo treba da budete opušteni i mirni, nikako da se trzate na zvuk mejla ili poruke, ili da se stresirate završavajući preko kompjutera neke poslove. Laptop držite u drugoj prostoriji, a ukoliko baš morate da odgovorite na mejl, ili proverite nešto, izađite i učinite to tamo u najkraćem roku. Čim unesete stres u krevet - ništa od bračnih nežnosti. Zato postelja mora da bude apsolutno van dometa posla.

Nered ubija intimnost. Zaista, ko bi poželeo da vodi ljubav ako se na podu spavaće sobe nalazi gomila veša, a na noćnom stočiću brdo papira i ambalaže od ko zna čega? Nije to poziv na ljubav, već na čišćenje i sređivanje!

Brak i seks
foto: Shutterstock

Često mala deca imaju ružne snove i najlakše ih je umiriti tako što dotrče i legnu između mame i tate. U redu je da se to desi ponekad, treba im dati osećaj sigurnosti. Ipak, decu nikako ne treba navikavati na roditeljski bračni krevet, već na njihov sopstveni. Ponekad možete da ih uspavate u svojoj spavaćoj sobi, a nakon toga odnesete u dečju sobu. Prizor zaspalih mame i deteta kod muškarca ne budi želju za intimnošću, naprotiv. U trenutku se oseti ogorčen, što dovodi do kasnijih sukoba i gubljenja interesovanja. Samo bi da legne i zaspi. Isto važi i za ljubimce. Treba da znaju svoje mesto, a to svakako nije vaša bračna postelja.

Seksi Par
foto: Shutterstock

Baš je neprijatno kad umesto ljubavnog šaputanja počnete s partnerom u postelji da pričate šta vas sutra čeka od obaveza, koji su računi stigli i šta sve treba da se plati... Ako nešto ubija strast, ubijaju je svakodnevni problemi. Naravno, to jesu priče koje treba raščivijati, ali ima toliko mesta u kući da se o tome u pravo vreme popriča. Ko će ići u nabavku namirnica, ko kupi decu iz vrtića ili škole - to nisu teme za pred spavanje. Bolje ispričajte neku "vruću" pričicu i čekajte rezultat!

Ne čitajte vesti pre spavanja Normalno je da želite da budete u toku sa svim dešavanjima u svetu i da pratite vesti. Ali odlazak u krevet je vreme za opuštanje, nikako za informisanje, jer je ono loše za bračnu intimu. Za to sačekajte jutro. Vesti neće pobeći, ali partner možda hoće!

Stil.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs