predivna priča

Neverovatna ljubavna priča: Zavoleli su se kao tinejdžeri, raskinuli, a onda ih sudbina spojila 68 godina kasnije!

Sudbina je umešala prste i par iz tinejdžerskih dana, stupio je u kontakt tokom pandemije korona virusa, i to u poznim godinama

Ljubav i zavođenje
Autor:
Neverovatna ljubavna priča: Zavoleli su se kao tinejdžeri, raskinuli, a onda ih sudbina spojila 68 godina kasnije!
Foto: Shutterstock

Fred Pol (84) i Florens Harvej (81) upoznali su se pre 68 godina kao tinejdžeri u malom kanadskom gradu i tada se rodila srednjoškolska ljubav. Zabavljali su se dve godine, a onda je svako krenuo svojim putem. Ona je tada imala 15 godina, a on 18.

Freda Pola je posao odveo u Torotno, a godinu dana kasnije vratio se u gradić kako bi potražio Harvej, ali je tada saznao da se i ona odselila.

Oboje su pronašli novu ljubav. Florens je u braku dobila petoro dece, a suprug joj je preminuo 2017. godine. Ista sudbina zadesila je i Freda kome je žena s kojom ima dvoje dece preminula 2019. godine.

Ona je bila moja prva prava ljubav i moja prva devojka”, rekao je 84-godišnjak za CNN.

Zajedno u dobru i u zlu

Zajednička tuga zbog gubitka supružnika ponovo ih je spojila. Naime, kada je Florens čula šta se dogodilo, pozvala je svog momka iz tinejdžerskih dana da ga uteši.

Narednih dana su se ponovo čuli, a razgovor je trajao satima.

Povezali smo se iako se nismo videli svih tih godina. Znao sam da je to – to”, rekao je Fred.

Nekoliko meseci kasnije, Florens je iznenadila Freda, došavši kod njega u Toronto, gde su se konačno i videli nakon skoro 70 godina.

“Kad sam saznao da je u gradu i da dolazi kod mene, bilo je 22:30 sati. Istrčao sam iz kreveta, obukao se i kredom na ulazu napisao: ‘Dobrodošla Florens’. Kada je stigla, zagrlio sam je i poljubio u obraz”, otkrio je zaljubljeni 84-godišnjak.

Samo tri dana koliko su proveli zajedno bilo im je dovoljno da odluče da se venčaju.

Porodice ih na početku nisu podržavale jer nisu mogli da veruju da su tako brzo preboleli smrt dugogodišnjih partnera.

Fred je u to vreme bio na početku lečenja raka na želucu, a Florens je želela biti uz njega i u dobru i u zlu.

Emotivno venčanje

Venčali su se 8. avgusta, usred pandemije korona virusa, zbog čega je broj zvanica bio ograničen, ali to im nije teško palo.

Bio si prvi mladić koji me je otpratio kući kada sam bila tinejdžerka, pretpostavljam da ćeš biti i poslednji”, rekla je Florens na emotivnoj ceremoniji.

Sveštenik Pol Ivanej koji je u svojoj karijeri venčao oko 500 parova kaže da mu je ovo venčanje bilo “najemotivnija ceremonija”.

"Oboje su bili u braku godinama, zasnovali porodicu, stvorili uspomene i divne živote. Oboje su zaista ispunili svoje zavete prema prvim supružnicima. U bolesti i zdravlju. U radosti i u žalosti. Voleti i ceniti, dok su oboje živi. A sada, sa stečenom životnom mudrošću, zajedno sa svim radostima i tugama, usponima i padovima, bili su spremni da ponovo kažu te iste zavete. Ne s naivnom emotivnošću mlade ljubavi, već iz dubina svog iskustva. Bili su spremni da ih ponovo žive. Bilo je tako emotivno”, rekao je sveštenik.

Fred i Florens uskoro planiraju da posete svoj rodni grad u kojem su se zaljubili kako bi obišli prva poglavlja svoje ljubavne priče.

Uništio brak bolesnom ljubomorom, do smrti se kajao što ju je izgubio: Do poslednjeg daha voleo je samo nju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs