Ljubavna priča

Od njih je sve počelo: Ovako su se voleli Romeo i Julija!

Šekspir je ovim bezvremenim delom hteo da pokaže jačinu i moć prave ljubavi

Ljubav i zavođenje
09:00h Autor:
Od njih je sve počelo: Ovako su se voleli Romeo i Julija!
Foto: Printscreen/ youtube/ Movieclips

Romeo i Julija su najpoznatijii ljubavnici svih vremena. Šekspirova tragedija o ljubavnicima iz Verone nastala je 1595. kao velika igra života.

Iste večeri su se verili i već sledećeg dana venčali. Samo jednom su se posvađali, samo jednom pomirili, samo jednu noć proveli zajedno i sledećeg jutra doživeli bol rastanka. Svaki tren koji doživljavaju zajedno je jedinstven i neponovljiv. I to je bila ljubav koja je činom samoubistva dostigla vrhunac na zemlji.

Romeo je upoznao Juliju na jednoj zabavi. Između njih se rodi ljubav, čista i iskrena, bez ograničenja koju nameće vekovna mržnja između njihovih porodica.

Romeo tek tada shvata smisao života. Romeo i Julija se tajno venčaju. U jednoj od svađa zavađenih porodica Romeov dobar prijatelj biva ubijen, i Romeo se sveti, i on postaje ubica, zbog čega beži i krije se.

Potpuno nesvakidašnja ljubavna priča oskarovke i slavnog reditelja: Pobili sve predrasude, opstali zajedno 34 godine! (FOTO)

Roditelji žele da udaju Juliju za bogatog mladića, a ona zbog večne ljubavi na koju se zavetovala sa Romeom radija bira smrt.

Međutim fratar, koji želi sprečiti tragediju, odvraća je i ne daje Juliji otrov nego sredstvo za uspavljivanje i zatim šalje poruku Romeu da dođe. Julija je zaspala i sahranjena u nadi da će videti Romea, ali kurir nažalost nije uspeo da saopšti Romeu istinu.

Romeo dolazi u Julijinu grobnicu i misleći da mu život bez Julije nema smisla ispije otrov, ljubi Juliju poslednji put i umire. Julija se budi i videvši da joj se muž ubio zbog tuge, uzima njegov bodež i oduzima sebi život.

Ljubavna priča Megan Markl i princa Harija zavela svet: Kako smo ponovo počeli da verujemo u bajke! (FOTO)

Tragična smrt Romea i Julije konačno miri dve zavađene porodice. Toliko jaku mržnju zaraćenih porodica mogla je da ugasi samo još snažnija ljubav. Cena je bila preskupa. Romeo i Julija umiru, a njihova legenda postaje besmrtna.

Šekspir, kao kamen temeljac i smernica naših moralnih odluka, nije želeo da nam kaže da je smrt rešenje. On je želeo da pokaže jačinu i moć prave ljubavi.

Najtužnija ljubavna priča stare Jugoslavije: Otišao je pre 27 godina, posle njega nikada nije pogledala drugog! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs