Ima li razloga za brigu?

Kako se ženska seksualnost menja s godinama: Iskustva žena i saveti stručnjaka!

Ne gubite nadu, to ne znači da seks s godinama mora potpuno da se ugasi
Ljubav
14:04h Autor:
Kako se ženska seksualnost menja s godinama: Iskustva žena i saveti stručnjaka!
Foto: Profimedia

Mnoge žene u dvadesetim godinama uživaju u čarima seksa ujutro, popodne, uveče, i ne može da zamisli život bez orgazma. Ali, kada zađe u odeđene godine, seksualni život dame se neizbežno menja.

"Potpuno je normalno da se želja donekle izgubi", objašnjava ekspert za veze Teri Orbuh.

Ali, ne gubite nadu, to ne znači da seks s godinama mora potpuno da se ugasi! Zapravo, može da bude mnogo bolji.

Pročitajte savete stručnjaka i iskustva žena u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim, i uverićete se, a možete i da podelite sa nama vaše iskustvo!

U 42. godini prvi put doživela orgazam: Žena otkriva koren problema kod većine dama!

Dvadesete

"Moj partner i ja imali smo seks svaki čas prethodnih nekoliko godina. Ali, zbog poslovnih obaveza i putovanja, ponekad se dogodi da ga sada imamo jednom nedeljno ili čak nijednom. Ali, kad se vikendom spojimo, obično ne izlazimo iz kreveta!" Viki (25)

Mišljenje stručnjaka: U ranim dvadesetim, mnoge žene su još uvek seksualno nesigurne, objašnjava Orbuh. Budući da još uvek istražuju sebe, svoje želje i način da razgovaraju o seksu, vrlo verovatno se još uvek libe da preuzmu inicijativu i čekaju da muškarac preduzme prvi korak.

Savet: Istražujte svoje telo i želje dok ste sami, obucite seksi veš i direktno mu recite šta želite!

Za žene koje teško doživljavaju orgazam: 4 seks poze za maksimalni užitak!

Tridesete

"Kako smo više od 10 godina zajedno, naš seks je sve bolji i upuštamo se u sve više avantura. Znamo šta jedno drugom da radimo, znamo šta nam prija i kako da se dovedemo u pravo raspoloženje. Iniciramo ga oboje, svako na sebi svojstven način." Bruk (30)

"Brine me to što nemam dovoljno vremena za dugačak seks, pa ga sprečavam i pre nego što počne. Previše toga se dešava u našem životu da bih mogla da se fokusiram na partnera i seks." Meri (33)

Mišljenje stručnjaka: "Ovo su godine kada se žene osećaju vrlo prijatno u svojoj koži i ne plaše se da traže seks. Do sada su već razvile seksi rečnik, znaju kako da razgovaraju na ovu temu i prijatnije im je sa partnerom", kaže Orbuh. Takođe, ona dodaje da su ovo godine kada ste pod hroničnim stresom, najčešće patite od nedostatka sna i relaksacije.

Savet: Što više seksa, to bolje - manje stresa, više uživanja!

Nije dovoljno samo znati, primenite ih: 3 važna uslova za dobar seks!

Četrdesete

"Ono što se zaista promenilo jeste moj seksualni nagon. Pre nego što smo imali decu, nisam čak ni razmišljala da bih ja mogla da budem inicijator seksa. Ali, kako vreme odmiče, želja mi je sve veća i veća i to radim sve češće. Dok sam bila u 30-im i dok su deca bila mala, nisam baš bila raspoložena za seks, zbog čega je naša veza patila. Zato sam preuzela inicijativu i sada smo oboje srećni, zadovoljni i zadovoljeni." Suzi (47)

Mišljenje stručnjaka: U četrdesetim, žene uglavnom idu u dva pravca: Ili su previše zauzete obavezama i nezainteresovane za seks, ili im on postaje neophodan. Jedni problem sa seksom u ovim godinama jeste što može da postane malo dosadan.

Savet: "U ovim godinama, javiće se potreba da se sve malo uzdrma i promeni. Uvedite nešto novo u seksualnu rutinu, eksperimentišite, i neće biti problema", savetuje Orbuh.

Bez obzira na to koliko godina imate, razgovor sa partnerom o seksu i o tome šta biste voleli da probate, doneće vam mnogo više zadovoljstva nego što ste mogli da zamislite, zaključuje Teri Orbuh.

5 neprijatnih situacija u seksu koje je svaka dama prošla, a nijedna ne govori o tome!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs