NAJVEĆEG LJUBAVNIKA PRETVORILA U PAĆENIKA KOJI JE KAO KUČE ČEKAO NA NJEN MIG: Nije krila da je nimfomanka koja se igra

Njihova ljubav bila je otrovna, ljubav koja ih je razdirala čak i kad nisu bili zajedno

Ljubav
13:19h
NAJVEĆEG LJUBAVNIKA PRETVORILA U PAĆENIKA KOJI JE KAO KUČE ČEKAO NA NJEN MIG: Nije krila da je nimfomanka koja se igra
Foto: Profimedia

Frenk Sinatra bio je veliki glumac, pevač i najveći srcelomac. Način na koji je zavodio mnoštvo žena je legendaran, a o njegovim osvajanjima može da se napiše pregršt biografija.

Danas vam pišemo o njegovoj vezi sa Avom Gardner.

Glumica Ava Grdner bila je nimfomanka koja je obožavala seks, ali kada ju je na naslovnoj strani jednog časopisa ugledao Frenk Sinatra on to nije mogao da zna. Golih ramena i srećna, smeškala se Ava dok je ispod njene slike pisalo: "Ona je tako seksi".

Frenk se navodno tada rekao jednom prijatelju: "Oženiću se tom devojkom!"

Ali priča gubi na romantici jer je u tom momentu Frenk Sinatra već bio oženjen i to sa Nensi Barbato, a imali su i dvoje dece.

Nensi je stojički podnosila veliki broj žena koji je hrabro defilovalo kroz krevet njenog muža.

A onda se pojavila Ava...

Ava Gardner
foto: MGM - Dorkay Productions - Romul / Christophel Collection / Profimedia

Sinatra je Avu pozvao na večeru, a par je nakon toga završio u stanu koji je Sinatra iznajmljivao za bludničenje sa ljubavnicama. Trgali su odeću jedno sa drugog, a onda se Ava predomislila.

"Odlučila sam da ne želim da spavam sa muškarcem na prvom sastanku, boljeje držati ih u neizvestosti što duže," priznala je kasnije glumica.

To je bila dobitna kombinacija za Sinatru. On je pričao prijateljima da ga je takvo Avino ponašanje toliko opčinilo skoro kao da mu je sipala drogu u piće - potpuno je odlepio za njom. Ava je tada imala samo 26 godina.

Par se nakon toga nije viđao duže od godinu dana, a do tada je Nensi već rodila treće dete, dok je karijera 32-godišnjeg Sinatre počela da tone.

Njegov skandalozni život uzimao je danas, a njega nije bilo briga. Na umu mu je samo bila Ava Gardner.

Ponovo su se sreli na jednoj žurci i on je tražio da počnu iznova. Tu noć su vodili ljubav a Ava se toga sećala ovim rečima:

"O, Bože, to je bila magija. Zauvek smo postali ljubavnici - zauvek".

Ava Gardner, Frenk Sinatra, ava gardner i frenk sinatra
foto: Profimedia

Dok je Sinatra iza sebe imao bezbroj ljubavnica, Ava je imala sva kratka braka sa Mikijem Runijem i Artijem Šoom, kao i turbulentnu vezu sa Huardom Hjuzom.

Do kraja 1949. godine nova romansa sa Frenkom bila je u ponom cvatu:"Celog mog života biti pevač je bila najvažnija stvar u mom životu. A sada si ti sve što želim" - rekao joj je Sinatra.

Dok je Sinatra javno defilovao sa Avom, njegova žena Nensi je sedela kod kuće i čuvala troje dece nadajući se da će njen muž ostaviti ljubavnicu i vratiti se kući.

Publicista je insistirao od Sinatre da prekine vezu sa Avom jer će mu to uništiti karijeru.

"Već sam uništen - šta me briga!" Rekao je Sinatra.

Frenk je mislio da je izgubio karijeru, ali barem je imao Avu - bio je lud za njom, s druge strane mnogi smatraju da je Ava samo govorila pevaču i glumcu ono što on želi da čuje - ali istina je da nije bila sposobna za pravu ljubav ili da voli.

Par je fotografisan u jednom restoranu i slike su obišle svet. Na Dan zaljubljenih, Frenk Sinatra je zatražio do svoje žene Nensi - razvod.

Frenk Sinatra, Loren Bekol
foto: STARSTOCK/Photoshot / Avalon / Profimedia

Bila je toliko ljuta da ga je ošamarila, izbacila ga iz kuće i promenila brave. Obožavaoci su bili na strani Sinatrove žene Nensi.

"To sr** je stvaro pogodilo obožavatelje. Dobila sam gomilu pisama gde su me optuživali da sam ukrala tuđeg muža. Tada nisam razumela i ne razumem ni danas, čemu tolika histerija oko dvoje ljudi koji su odlučili da imaju odnose," ispričala je Ava kasnije.

"Da je bio srećan sa Nensi - ostao bi sa njom. Ali nije bio i tako sam ga dobila ja," rekla je ona opušteno.

Ali Ava nije bila tako opuštena kada je Frenk Sinatra flertovao sa drugim ženama. U jednom restoranu je napravila dramu kada je videla da se nabacuje drugoj devojci, ošamarila ga je i pljunula a onda rekla" Ne znam šta je Nensi uopšte videla u tebi".

Tada je Sinatra skočio na noge i rekao joj da nikad ne spomilje Nensi jer će završiti sa rasečenom usnom.

Ava je skočila i otišla kući, nazvala bivšeg muža i zakazala sa njim sastanak. Nije znala da će Sinatra da poludi od ljubomore. Kada je došla kod Artija za njom je dotrčao Sinatra, koji se potom ponašao "kao huligan", ispričala je glumica.

Ava Gardner
foto: Profimedia

Gledao je u nju sa tim drugim muškarcem, besan i bled, a onda je istrčao.

Pola sata kasnije Ava se vratila u hotelski apartman koji je delila sa Sinatrom. Probudio ju je telefonski poziv iz druge sobe. Zvao ju je Frenk koji je rekao: "Ne mogu da izdržim više, ubiću se"!

Zatim je čula dva pucnja. Ava je vrisnula i utrčala u sobu pored njene. Sinatra je ležao na podu, zatvorenih očiju dok mu se iz ruku dimio pištolj.

Ava se bacila na njega očajno plačući, a onda je Sinatra otvorio oči. Par sekundi su zurili jedno u drugo, a onda je Ava videla dve rupe u dušeku - Sinatra je pucao u krevet.

"Kučkin sine!" viknula je.

Ava je kasnije otišla da snima film Pandora i leteći Holanđanin da bi kasnije završila u krevetu sa kolegom. Bio je to čist seks, ali je on to iskoristio da bi se promovisao.

Sinatra je bio na ivici očajanja. Svima je bilo jasno da je Ava potrebnija njemu nego on njoj.

Ava Gardner, Frenk Sinatra
foto: Profimedia

U isto vreme, Nensi je izdejstvovala alimentaciju u iznosu od 2.750 dolara, što je za Sinatru bilo nemoguće da plaća svaki mesec. Čovek koji je nekad bio na vrhuncu slave morao je da se ponizi i da od svoje ljubavnice koja ga je varala zatraži 190.00 dolara.

Par se stalno svađao, a Ava je jednom prilikom rekla Sinatri: "Ako se prema meni budeš ponašao onako kako si se ponašao prema Nensi - ubiću te!"

On joj je rekao da je ona "ništa do kurva", a Ava je bosonoga otrčala u kola i nestala u noć. Nedugo potom Sinatra je progutao šaku lekova. Toliko je toksična bila njihova veza.

Uplašena, Ava se vratila kod njega, ali rekla je kasnije prijateljima: "Bila sam sigurna da je tačno znao koliko tableta da uzme i ostane živ. Mogla sam da ga izbacim, ali umesto toga oprostila sam mu."

Istina je da je Sinatra nekoliko puta pokušavao da se ubije, a kao razlog je naveo to što ga "Ava nije volela".

Rekao je da ga je sažaljevala više nego što ga je volela.

Ipak, par se venčao i to samo par dana nakon što se Sinatra razveo od Nensi.

Međutim i sam dan venčanja bio je propraćen strašnom dramom.

Ava je dobila pismo od prostitutke koja je tvrdila da je Sinatra sa njom spavao mesecima unazad. U naletu besa Ava je kroz prozor bacila svoj verenički prstenod 6 karata sa smaragdom i dijamantom.

Ava Gardner
foto: NZ / Christophel Collection / Profimedia

Sinatra joj se kleo da je sve laž, ali nakon nekoliko sati pregovaranja Ava je pristala na venčanje.

"Kada je dobro među nama, sve je dobro i nema ništa bolje od toga. To je kao da smo samo nas dvoje sami na svetu i imam osećaj sve što uradim ona će biti uz mene," ispričao je Sinatra, ali Ava je bila opreznija. Dok je bila na medenom mesecu prijateljica ju je pitala da li je srećna, a ona je rekla: "Pa nisam nesrećna."

Nakon venčanja Ava je nastavila da finansira čitav brak i njihov život. Dok je ona radila, Sinatra je čitao knjige i ponašao se kao hirovita žena.

Ava je bila očajna, jer on nije bio ni nalik onom tipu u kojeg se zaljubila. A onda je saznala da je trudna. Dok je Sinatra bio ushićen, ona je bila uplašena - nije htela dete u takvom braku.

U stvari ona je i ranije imala abortus dok su bili u vezi, ali to nikad nije rekla Sinatri, a sad je planirala isto.

Ava je molila producenta da Sinatri da ulogu i to ovim rečima: "Ako mu ne daš ovu ulogu - on će se ubiti."

Ona je za to vreme otišla u London i abortirala, a onda mu je sve priznala.

Sinatra je bio potpuno uništen, a Ava je jecala: Bojim se da nema povratka iz ovog pakla. Ono što sam uradila je monstruozno."

Ava Gardner
foto: Profimedia

Ironično, karijera Frenka Sinatre kreće uzlaznom putanjom, dok je njihov brak klizio ka ponoru.

Sinatra dobija Oskara, počinje da peva u hotelu u Las Vegasu, a do Ave dolazi glasina da je spavao sa nekom devojkom.

Ava je zahtevala razvod. 4 meseca kasnije najavljen je njihov razvod. Sinatra je otišao u Madrid da pokuša da povrati Avu, ali ona je rekla da se zabavlja sa nekim drugim. Frenk je porazbijao sve u sobi, a Ava je mislila da će je ubiti.

Umesto toga bacio je na nju sumu novca i uzviknuo: "Evo para koje sam pozajmio od tebe."

Ava se nikad posle nije više udavala. Neposredno pre nego je umrla u Londonu od upale pluća u 67. godini rekla je prijatelju: "Osećam kao da je juče bilo kada sam pravila pakao do života Frenka Sinatre. Dođavola, stvarno sam ga volela! Gde je nestalo sve to vreme?"

Tokom boravka u bolnici 1990. godine pored kreveta je držala samo jednu sliku, onu na kojoj se ljubi sa Frenkom Sinatrom.

Kada je čuo da je umrla Sinatra je plakao kao malo dete, vičući iznova i iznova: "Trebalo je da budem uz nju."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs