PRE NEGO SE UDALA ZA NAJBOGATIJEG ČOVEKA INDIJE, NITA JE IMALA 1 USLOV: O ovom se priča i dan danas

Kako su se upoznali i zavoleli Nita i Mukeš Ambani, najbogatiji indijci na svetu?

Ljubav
PRE NEGO SE UDALA ZA NAJBOGATIJEG ČOVEKA INDIJE, NITA JE IMALA 1 USLOV: O ovom se priča i dan danas
Foto: The Mega Agency / Profimedia

Ceo svet je s nevericom pratio predbračno veselje koje je organizovano za Ananta Amibanija. Sada se prisećamo neverovatne ljubavi njegovih roditelja Mukeša i Nite.

Mukeš Ambani, istaknuti i bogati poslovni magnat u Indiji, srećno je oženjen Nitom Ambani. Zajedno čine divan par i ponosni su roditelji troje dece: Akaša, Ananda i Iše. Zanimljivo je da je Nita imala uslov pre nego što je pristala da se uda za Mukeša.

Sve je počelo kada je Dhirubhai Ambani primetio Nitu na plesnoj predstavi. Nekoliko dana kasnije, iznenadio ju je pozivom da se nađe sa njim. Ovaj neočekivani gest ostavio je Nitu zapanjenu, jer nije mogla da veruje da joj se sam Dhirubhai obratio. Po dolasku u kancelariju, Dhirubhai je pitao Nitu da li bi upoznala njegovog najstarijeg sina Mukeša.

Iako je Nita cenila jednostavno ponašanje Mukeša Ambanija, još uvek je sumnjala u to da brak sa bogartašem može da uspe. Međutim, Mukeš je bio siguran u svoja osećanja prema Niti i bio je spreman da se posveti njihovoj vezi.

Nita Ambani
foto: Profimedia

„Nita je zaista bila prva devojka. Prilično sam odlučio da je to to, verovao sam da je ona moja životna partnerka. Ostalo je samo na Niti da i ona sama to shvati," rekao je Mukeš Ambani.

Pozle niza sastanaka, milijarder je odlučio da zaprosi Nitu. Dok su se vozili kroz saobraćajni haos glavnog grada on ju je pitao da li će se udati za njega?

Na to je Nita odgovorila sa „Da“, ali je imala jedan uslov. Ona je izrazila želju da nastavi da radi i nakon udaje, na šta je Mukeš svesrdno pristao. Oni su se verili, a potom i venčali 1985. godine i od tada su u braku.

Nita Ambani
foto: Profimedia

Njihova ljubav prevazilazi društvene klasne razlike.

Odrastajući u porodici srednje klase, Nita je želela da podeli svoj način života sa Mukešom dok su se zabavljali. Insistirala je da ide autobusom umesto Mukešovog mercedesa, želeći da on iskusi njen način života. Zauzvrat, Mukeš je Niti predložio svoje omiljene restorane ulične hrane u Mumbaju, pokazujući da je on više od bogatog naslednika koji često izlazi na naslovne strane.

Ali šta ako je Nita rekla „Ne“?

Razmišljajući o tom trenutku, Nita je razigrano pitala Mukeša šta bi on uradio da je odbila njegovu ponudu. Na svoj karakteristični način, Mukeš je ljubazno odgovorio, rekavši da bi je s poštovanjem ostavio kući i ostao prijatelj sa njom. Njihova ljubavna priča je svedočanstvo da prava ljubav prevazilazi sve granice. Uprkos velikom bogatstvu, odnos Mukeša i Nite je nastao iz ljubavi, poštovanja i međusobnog divljenja.

Nita Ambani
foto: Indranil Aditya / Zuma Press / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs