ŽENIO SE 5 PUTA, A TRAGEDIJU 3. SUPRUGE LEČIO U ALKOHOLU: Poginula je jureći u zagrljaj muškarcu kom nije mogla verovati

Nije mogao bez nje, a nije znao da je čuva, njihova priča je i emotivna i bolna

Ljubav
11:38h Autor:
ŽENIO SE 5 PUTA, A TRAGEDIJU 3. SUPRUGE LEČIO U ALKOHOLU: Poginula je jureći u zagrljaj muškarcu kom nije mogla verovati
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Klark Gejbl - jedno od najpoznatijih imena Holivuda i najpoželjnijeg muškarca Sjedinjenih Američkih Država. O njegovom šarmu govori činjenica da nijedna žena nije mogla da mu odoli!

Ljubavni život holivudske legende bio je buran, ženio se čak 5 puta, ali voleo je samo jednu ženu - Kerol Lombard.

Klark Gejbl, Vivijen Li
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Bio je u braku pet puta, ali ističe se glumica Kerol Lombard kao njegova najveća ljubav, treća supruga. Ta ljubav završila se tragično, a on nikada nije preboleo tu tragediju, tražeći utehu u piću i novim vezama, tragajući za ženom koju je izgubio.

Detinjstvo

Izgubio je majku u ranom detinjstvu. Odrastao je s ocem s kojim nikada nije bio blizak, i maćehom koja je preminula tri godine nakon što je započeo filmsku karijeru, a s kojom je imao dobre odnose. Iako je u javnosti uvek bio nasmejan, iza kulisa se pričalo da je duboko nesrećan, mračan i neprestano se borio sa samim sobom.

Klerk Gejbl, Kerol Lombard
foto: Profimedia

Mnogi su razloge za to pronalazili u ranom gubitku majke i smrti maćehe, a neki pak, u činjenici da je odrastao bez očeve ljubavi i podrške.

U biografijama piše da ga je otac stalno ismevao jer je u krštenici bio zaveden kao devojčica. Zbog toga je bio homofobičan, govorilo se, a onda su sa druge strane, dolazile priče da je Klark pre karijere u Holivudu, radio kao žigolo za muškarce, a da je kasnije ulazio u homoseksualne veze, kao i da se zabavljao sa starijim ženama i biseksualnim osobama. U glumu se zaljubio kada je nakon srednje škole otišao u Akron kako bi radio u fabrici guma (zahvaljujući maćehi otac ga mu je dozvolio da ode od kuće). Ušetao je u pozorište i poželeo da tu i ostane. Brak sa 14 godina starijom glumicom Džozefin Dilon to mu je i omogućila.

Neobična iznenađenja i venčanje u Rimu

Klark Gejbl, poznat po svojim brkovima i šarmantnom osmehu, stupio je u pet brakova. Svoju treću suprugu upoznao je na snimanju filma "No Man of Her Own". Oboje su bili zauzeti u brakovima - ona s Vilijamom Pauelom, a on s Riom Langam.

Na kraju snimanja, on joj je poklonio papuče, a ona njemu šunku u koju je stavila njegovu fotografiju. Neprekidno su jedno drugom darivali neobične poklone.

Šest godina kasnije, na večeri u Beverli Hilsu, sudbonosno su se ponovo sreli. Iako su došli s prijateljima, to ih nije sprečilo da plešu satima i nakon večere provedu vozeći se u njegovom kabrioletu.

Sledećeg jutra, Gejbla je probudila glavobolja koju je izazvala Kerol jer mu je u stanu ostavila dva goluba, tako da glumac nije mogao mirno spavati cele noći. Od tradicije neobičnih gestova, brzo su došli do venčanja u Rinu uz dva nepoznata svedoka. Uskoro su započeli život na selu, u kući koju je Kerol kupila.

Merilin Monro, Klark Gejbl
foto: Profimedia

"Poginula je jureći natrag u zagrljaj muškarcu kojeg je volela, ali kojem nije mogla verovati"

Silno su želeli decu, ali glumica nije mogla da ih ima. Brak je narušila njegova afera sa Loretom Jang sa kojom je dobio vanbračnu ćerku. Kako bi što lakše podnela preljubu, Kerol se okrenula poslu i humanitranim akcijama.

Dok je bila na jednoj humanitarnoj misiji, poželela se da se vrati u Holivud- što zbog premijere novog filma što zbog sumnje da je Klark Gebl vara sa mladom Lanom Tarner.

Nije poslušala savet gatare koja joj je rekla da nikako ne seda u avion. I prijatelji su je, vođeni sumnjom, nagovarali da odustane od putovanja. Nije ih poslušala, 20 minuta nakon poletanja avion se srušio. Niko od 22 putnika uključući i Kerol nije preživeo.

Klerk Gejbl, Kerol Lombard
foto: Profimedia

"Poginula je jureći natrag u zagrljaj muškarcu kojeg je volela, ali kojem nije mogla verovati", pričalo se nakon vesto o smrti Kerol Lombard.

Gejbl je bio potresen kad je stigao do podnožja planine gde se avion srušio. Niko nije mogao da ga zaustavi dok je jurio ka vrhu. Kada je bio nadomak vrha, spasioci su mu dali gumicu sa delićima kose njegove supruge.

Nakon te nesreće, Gejbl je potonuo u alkoholizam, sklopio dva braka, ali, kako su rekli njegovi prijatelji, u svakoj ženi tražio je Kerol. Preminuo je 1960. godine od srčanog udara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs