KAD SE ALBANKA UDALA ZA SRBINA KRSTU, SVI SU SE ČUDILI KAKAV ODNOS IMA SA SVEKRVOM: Radmila naglasila u čemu se ne slažu

Dok se snimala emisija imali su 3 sina, pa su umeđuvremenu dobili još jednog

Ljubav
11:21h Autor:
KAD SE ALBANKA UDALA ZA SRBINA KRSTU, SVI SU SE ČUDILI KAKAV ODNOS IMA SA SVEKRVOM: Radmila naglasila u čemu se ne slažu
Foto: preentscreen/Youtube

Krsta Simić, stanovnik Velike Hoče kod Orahovca na Kosovu i Metohiji, pronašao je ljubav u Pranveri, Albanki iz opštine Kruja u Albaniji. Njihova priča o braku, ispunjena avanturom i međuetničkim spojem, sada obuhvata desetak godina zajedničkog života i četiri predivna sina.

Krsta je, inspirisan primerima svojih zemljaka koji su pronašli partnerke u Albaniji, odlučio slediti isti put. Njegova odluka pokazala se kao pun pogodak. Dok su snimali video, njih dvoje su već bili roditelji trojice sinova, a od tada su dobili još jednog dečaka, proširujući tako svoju porodicu i sreću.

Pranvera priča o susretu s Krstom, koji je došao u posetu s kolegom. Nakon njihovog razgovora, odlučili su se za brak. Iako je Pranvera morala savladati nove jezičke i kulturne izazove, meštani su je srdačno prihvatili. Polako uči srpski jezik, upoznaje naše običaje i uči kako pripremati naše specijalitete. Njena odluka da prihvati pravoslavnu veru, kao i venčanje u pravoslavnoj crkvi uz prisustvo njenih roditelja, jasno ukazuje na duboko poštovanje i međusobno razumevanje njihovih kultura.

"Ja sam prezadovoljan", ponavlja više puta tokom intervjua Krsta Simić, dok njegova majka Radmila kaže: "Malo je bilo teško u početku, dok je naučila naš jezik, a sad dobro priča".

Krstarenje, Krsta
foto: preentscreen/Youtube

U Velikoj Hoči kod Orahovca na Kosovu i Metohiji ima 10 žena koje su poreklom iz Albanije, a koje su se udale u ovom mestu. Albanka Pranvera udala se za Srbina Krstu Simića i žive u srećnom braku na Kosovu i Metohiji.

Pranvera poručuje da njenu decu lepo prihvataju i kada odu u Albaniju, mališani za sada znaju tek poneku reč njenog maternjeg jezika.

srbin i albanka
foto: preentscreen/Youtube

"Savladao sam 50, 60 odsto albanskog jezika, a voleo bih da znam sve. Kada odem u goste, treba da pričam sa ujacima, šuracima...", dodaje Krsta i kaže da voli da ode u tazbinu, kao što i roditelji njegove supruge i ostali rođaci vole da njih posećuju.

srbin i albanka
foto: preentscreen/Youtube

Svekrva Radmila otkriva da joj snaška i sin pomažu da razume goste iz Albanije, i da svoju snaju zove upravo tako, snaška. Porodica Simić živi u kući koja nije renovirana 100 godina i koja prokišnjava. Bore se sa finansijskim problemima, a sloga u kući svakako tu borbu mnogo olakšava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs