DOK SU MU SE ŽENE NUDILE KAO NA TACNI, NJU JE VOLEO KAO BOGA, PROSTU SA 1000 MANA: Najdirljivija ljubavna priča ikada

Tokom svojih najsjajnijih dana, nije preterano reći da bi žene širom sveta ubile da budu supruga Toma Džonsa, ali je samo Lindi pošlo za rukom

Ljubav
Autor:
DOK SU MU SE ŽENE NUDILE KAO NA TACNI, NJU JE VOLEO KAO BOGA, PROSTU SA 1000 MANA: Najdirljivija ljubavna priča ikada
Foto: Profimedia

Daleko su bili od idealnih ljudi i jedno i drugo su imali svoje mračne strane, ali ono sa čime bi svi mogli da se slože, jeste da su Tom Džons i njegova supruga Linda bili skladan par koji je opstao u braku punih 59 godina.

Počeli su da se viđaju kada su imali 15 godina, bili su uvereni u svoju ljubav, čak i dok je ona provela svoj život daleko od svetlosti reflektora Tomove slave - i daleko od njegovih legija ženskih fanova.

Tom Džons
foto: AP / Andrew Parsons

"Od samog početka, nije baš bio veran", rekao je biograf Toma Džonsa. Njegova rana neverstva postala su učestalija kako je njegova karijera napredovala - ovo je, uostalom, čovek kome su žene u publici bacale gaćice.

Brak para bio je pun suprotnosti. Linda je retko prisustvovala bilo kojem od Tomovih koncerata nakon 1960-ih, i nije bila prisutna ni u Bakingemskoj palati čak ni kada je ona bila viteški odlikovana 2006. godine.

Tom Džons
foto: Profimedia

Veći deo skoro 60 godina njihovog braka, ona je živela uglavnom sama dok je Džons bio na turneji - njihov sin Mark bio je i ostao njegov menadžer .

Linda je zatvarala oči pred njegovim raznim (i brojnim - Tom je jednom procenio da spava sa do 250 žena godišnje, što je u jednom trenutku uključivalo i Meri Vilson iz The Supremes) neverstvima, iako su u jednom trenutku počela da uzimaju danak.

"Jedne noći me je izudarala jer je nešto izašlo u novinama i mislim da ju je više smetalo jer je bilo u štampi", otkrio je Džons u televizijskom intervjuu 2015. godine. "Da je to ostalo između nas, mogli smo to mnogo lakše da rešimo."

Tom Džons
foto: Profimedia

"To nikada nije bilo diskutovano", nastavio je Džons. "Nikada nisam bio stavljao na muku. Linda je divna osoba i nikada me ne bi stavila na muku. Voli biti u braku sa mnom, a i ja volim biti u braku s njom, pa šta god se desilo", ispričao je jednom pirlikom dok je Linda još bila živa.

Opraštala je njegove preljube

Sjajan ljubavni početak ipak je nije zaštitio od skandala, od potresa koji su uzdrmali njenu ljubav sa Tomom.

Reč je o njegovim ljubavnim aferama. Mediji su brujali u tome. A kad se tih vesti dokopala Linda, uzvratila je, i to tako što je fizički nasrnula na supruga.

Ali njegove afere nisu prestajale. Na spisku njegovih ljubavnica našle su se mnoge poznate ličnosti, poput pevačice Meri Vilson, Mis sveta Mejdžori Valas, glumice Kasandre Peterson.

A onda je usledio najveći šok, krajem osamdesedith model Kimberli Berkeri je sa Tomom dobila sina. Dugo vremena je odbijao da prizna dete, 2008. je ipak priznao da je otac Džonatana, ali sa njim nije uspostavio nikakav odnos.

Linda se izborila sa neverstvima svog supruga i nije ga napuštala.

- Ona je neverovatna žena, najvažnija u mom životu, sve ostalo je zabava i igra - rekao je jednom prilikom Džons.

Tom Džons
foto: Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za nju je on bio sve

Da li je ljubav terala Lindu da oprašta sve suprugove afere? Izgleda da jeste.

- Osetila bih se živom kad bih ga ugledala na vratima, bilo da se to dešavalo danju ili noću - istakla je Linda.

Retko je Toma pratila na koncertima, retko se sa njim pojavljivala i u javnosti. Ali ga je uvek čekala. Bio je svetlost njenog života.

- Odrasli smo zajedno, dolazimo iz istog kraja, imamo isti smisao za humor. To je značajno. Zbog čega bih se rastao od nekog sa kim se toliko dobro slažem? - rekao je on.

Borila se sa depresijom

U svojim memoarima Lindi je dao posebno mesto. Do tada je ona u javnosti bila po strani, u senci slavnog muža. A onda je otvorio vrata njihovog porodičnog doma i svet je saznao brdo detalja o životnoj ljubavi Toma Džonsa.

Saznalo se tako da se borila sa depresijom. Ali i sa emfizemom, bolesti pluća koja je smanjila njenu pokretljivost i zbog koje je Linda sve vreme provodila u porodičnoj kući.

Linda Džons
foto: Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia

Linda je preminula 2017. godine u bolnici od posledica raka. Njihova ljubavan priča ostaće upamćena kao jedna od najepših i najvećih. Mnogi bi rekli, ljubav veća i od smrti.

Njihov brak trajao je 59 godina, a Linda je bila ljubav njegovog života. Iako su mnoge žene pokušale da ga osvoje, on je srce predao Lindi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs