JA SAM SUPRUG ŽENE OBOLELE OD RAKA KOJA JE 1 REČJU IZMENILA SUDBINU MNOGIH DAMA U SRBIJI: On je nestavrno voli 50 GODINA

Kada je njegova supruga bolovala, Radoš Bajić se poneo kao pravi heroj i sa njom proveo 28 dana na onkologiji.

Ljubav
12:25h Autor:
JA SAM SUPRUG ŽENE OBOLELE OD RAKA KOJA JE 1 REČJU IZMENILA SUDBINU MNOGIH DAMA U SRBIJI: On je nestavrno voli 50 GODINA
Radoš Bajić, Foto: Printscreen Instagram / rados.bajic.officialpage

Čuveno glumac Radoš Bajić beleži sjajne uspehe u profesionalnoj karijeri, ali je pokazao da je u privatnom životu još veći borac kod kojeg odustajanje nikada nije opcija. Imao je sreću da upozna Milenu, ljubav svog života, još pre pedeset godina i da sa njim osnuje porodicu, koja će im postati utočiste od svih nedaća. Kada im je idilu pokvarila užasna vest - bolest supruge, ovaj bračni par je na delu pokazao da prava ljubav pobeđuje i u najtežim momentima.

„Majka, baka, supruga, drug, prijatelj, borac, stub kuće, ljubav mog života. Ovih dana, bez povoda, samo zbog osmeha. Moja Milena. Idemo dalje… Hvala ti Bože“, napisao je bedavno Radoš na svom Instagram profilu.

Njihova ljubavna priča počela je davne 1973. godine i od tada postaje sve lepša i lepša. Upravo zbog Milene odbio je Radoš i čuvenog producenta Olivera Ungera, kao i njegovu ponudu da dobijr ulogu u filmu Voltera Hila „Ratnici podzemlja“.

- Četvrtog maja 1973. godinu upoznao sam prelepu Milenu Bjelić koja će posle tri godine postati Bajić... Ručak na kartonskoj kutiji, dve viljuške i dve kašike, iznajmljena soba sa upotrebom zajedničkog kupatila - borba, odricanja, skromnost, istrajnost, poverenje i beskrajna ljubav koja traje do danas... Na mnogaja ljeta - ispričao je jednom prilikom glumac.

Iz njihove ljubavi su se rodili ćerka Jelena, koja je danas uspešna rediteljka i Nedeljko, glumac i producent.

Radoš Bajić je bio najveća podrška svojoj supruzi kada je imala kancer.

Ja sam suprug žene koja je bila obolela od raka dojke, a iskreno želim da ohrabrim sve majke, sestre, supruge, ćerke, bake, i da im kažem da na kraju tunela ima svetla. I Radojka je u seriji nastavila da živi, kao što je i moja supruga Milena. Dvesto osamdeset osam dana sam sa njom proveo na beogradskom Institutu za onkologiju, pomažući joj u grozničavoj i teškoj borbi. Iako sam uvek čuvao svoj privatni život kao oazu, u dogovoru sa suprugom i decom, odlučio sam da izađem pred javnost sa svojim iskustvom zarad svih onih žena kojima treba pomoć“, rekao je jednom prilikom Radoš.

Radoš Bajić
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Prilično je zatvoren po pitanju o porodici, te nikada nije hteo svojim poslom da ugrozi initmu svojih najmilijih.

- Najpre, ja sam privatno veoma srećan, zadovoljan i ispunjen čovek. Bog je bio blagodaran prema meni. Pre 50 godina sam upoznao jednu divnu devojku koja je postala moja supruga. Iza nas je pola veka zajedničke borbe da stvorimo ono što je meni lično važnije od cele moje karijere, a to je porodica. Nama je bog dao dobru decu, danas zrele ljude, divnu snahu, divnog zeta i četvoro zlatne unučadi, dve devojčice i dva dečaka. I najvažnije: mi smo svi na broju! Znate da čuvam privatnost. Kad ste me videli na naslovnoj strani sa porodicom? Nikad. Svi oni imaju svoje živote. Neka se afirmišu svojim radom, a ne time čija su deca.

Nerado vas pitam, ali kako se oseća vaša supruga Milena? Nedavno ste objavili njenu fotografiju sa jedne od kontrola nakon lečenja karcinoma dojke.

- Bio sam veliki protivnik društvenih mreža, a onda sam zbog "Halijarda" morao da otvorim službeni profil na Instagramu. I objavio sam nedavno, sa pričicom, tu lepu fotografiju moje žene, majke, bake, koju volim sa velikim intenzitetom do dana današnjeg. Ta slika je nastala na jednoj kontroli. Niti je moja žena u bolnici, niti je u nekom akutnom stanju bolesti. Ali nakon toga su se vaše kolege zabrinule i krenula je lavina dobronamernih raspitivanja za njeno zdravlje. To mi nije bila namera. Dakle, moja supruga je dobro, u svojoj kući, stabilna. Pa ona je operisala karcinom dojke 1995. godine! Redovno se kontroliše i živimo normalan život. Guramo.

Borba sa opakom bolešću donela im je neprocenjivo iskustvo posle kojeg više nisu isto gledali na život, a prioriteti su postali drugačiji.

- Milena je pokazala veliku plemenitost. Negde na sredini serije "Selo gori" došao sam na ideju da pošaljem poruku ženskoj populaciji da se redovno kontroliše, posebno onima na selu. Seoske žene je to sramota. Vuku, vuku, pa odu kod lekara kad je kasno. Zato sam pitao Milenu da li se slaže da otvorim njenu sudbinu u seriji. Rekla mi je: "Ako će to pomoći ženama, piši!" Da mi je rekla: "Nemoj!", ne bih napisao. Tako sam napisao deo o Radojkinoj bolesti. I danas mi ljudi iz zdravstva kažu da je zahvaljujući seriji procenat ranog otkrivanja karcinoma dojke skočio za preko sto posto - otkiro je Radoš Bajić sa magazin "Stil".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs