KAKO JE SASVIM OBIČNA DEVOJKA ZALUDELA KENEDIJA: Živela bajku koju NIJE HTELA, mesecima plakala, muž je SLUČAJNO UBIO

U smrt su otišli zajedno - njegovom greškom, a ona je ostala upamćena po stilu odevanja koji i dan danas kopiraju mnoge žene

Ljubav
11:02h Autor:
KAKO JE SASVIM OBIČNA DEVOJKA ZALUDELA KENEDIJA: Živela bajku koju NIJE HTELA, mesecima plakala, muž je SLUČAJNO UBIO
Kako su umrli Karolin Baset i Džon Kenedi Mlađi, Foto: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Ako se neka američka porodica može smatrati "plemićkom", onda je to porodica Kenedi.

Kenedijevi su od početka bili zanimljivi javnosti, a zbog brojnih nesreća u kojima su gubili svoje članove, neki smatraju da su prokleti.

Puno se pisalo o bolu i tragediji koje je Džeki Kenedi jedva preživela nakon što je Džon F.Kenedi ubijen, ali i nedaćama koje su je pratile tokom braka sa njim, u žižu javnosti došao je Džon Kenedi Mlađi, njen sin, koji je postao veoma popularan i omiljen.

Bio je najpoželjniji neženja svog vremena, zavodio je najpoznatije lepotice, dok mu srce nije zarobila sasvim obična devojka koja je radila u modnoj industriji - Karolin Baset.

Upoznali su se na gala žurci Kelvina Klajna, gde je Karolin radila u sektoru odnosa sa javnošću. Vitka plavuša ledenog izgleda i neboplavih očiju odmah ga je očarala. Ali, u vreme kada nije bilo žene koja bi mu rekla Ne, ona je uradila upravo to.

"Rekao mi je "Zvao sam je i nije mi se javila". Nije mu se to dopalo. Nije mogao da veruje da ga je odbila. To se nije desilo nikada ranije. Ona zapravo nije verovala da je bio ozbiljan", ispričao je 2014. njegov kolega Brajan Stil, objašnjavajući kako je Kerolin bila svesna da nije ni bogata ni slavna, niti je bila vanserijski uspešna u karijeri, niti je imala holivudsku lepotu.

Džon je bio uporan, pa je Karolin na kraju pristala da se vide. Nakon toga su se retko razdvajali. Mladog Kenedija očarala je njena oštra inteligencija i unikatan stil odevanja. Dve godine kasnije održali su tajno venčanje.

Iako nije želela popularnost, nakon što se udala za Kenedija, Karolin Baset postaje centar pažnje svih medija, koji su pažljivo pratili svaki njen korak.

Počela je porava medijska tortura, a iako je odmah na početku dobila laskavu titulu ikone stila, Karolin nije ni slutila kako će se njena "bajka", kako su drugi videli njen život, koju nije želela, završiti strašno i kobno.

Novopečena gospođa Kenedi teško se nosila sa slavom. Nekoliko meseci nakon venčanja provela je zaključana u stanu, ne želeći da izaže. Mnogo je plakala, pokazivala je znakove ozbiljne depresije. Nije želela da rodi dete u takvim okolnostima, dok je Džon sa druge strane priželjkivao bebu. Svađe su počele. Voleli su se ludo, a svađali još luđe. Džon je morao da održava mnoga prijateljstva i poznanstva, a ona nije želela da izlazi iz stana. Otkazivala je sve pozive na večere, izostajala sa svih zabava. Slamala se pod strašnim pritiskom.

Džonu je najviše zamerala što ju je često ostavljao samu zbog posla i prijatelja, a vratio se i momačkom stilu života. Do kasnih večernjih sati ostajao bi u teretani, odlazio na putovanja sa svojom muškom ekipom, a Kerolin bi ga čekala kod kuće. Vreme je prolazilo, a ona se sve teže nosila sa osećajem usamljenosti. Njeni prijatelji znali su da je utehu počela da traži i u drogi.

Par je krenuo na bračno savetovanje u pokušaju da reše probleme, ali je Kerolin odustala od savetovanja nekoliko meseci kasnije kada je terapeut sa njom pokušao da razgovara o konzumiranju kokaina.

Više nije želela ni da deli sobu da Džonom. Nekoliko meseci kasnije, on je iznajmio sobu u hotelu i tamo provodio vreme. U braku su bili samo tri godine, a nisu se videli ni čuli nekoliko meseci, da bi se na nagovor Kerolinine sestre Laure ponovo našli oči u oči.

Laura je bila odlučna u nameri da ih natera na razgovor. Predložila je da zajedno otputuju na ostrvo Martha's Vineyard, gde je trebalo da se održi venčanje Džonove sestre. Kerolin, Laura i Džon su se ukrcali 16. jula 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio da upravlja sam, bez kopilota. Džon se pre poletanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao.

Avion se srušio iznad okeana. Istragom je utvrđeno da je najverovatniji uzrok pada greška pilota - Džona, koji nije uspeo da zadrži kontrolu nad letelicom nakon poletanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

Nedelju dana kasnije, tela Džona, Kerolin i Laure kremirana su, a njihov pepeo prosut je u more nekoliko kilometara dalje od mesta nesreće.

Osim strašne tragedije, za ime Karolin Baset vezuje se moda. Njen stil odevanja, u to vreme hrabar i neobičan, danas je veoma popularan i kopiraju ga žene širom sveta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs