6 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE DRUGI BRAK SREĆNIJI OD PRVOG: Skoro svi parovi prave istu GREŠKU koja im može razoriti PORODICU

Postoji 6 važnih razloga zbog kojih je drugi brak srećniji od prvog.

Ljubav
13:07h Autor:
6 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE DRUGI BRAK SREĆNIJI OD PRVOG: Skoro svi parovi prave istu GREŠKU koja im može razoriti PORODICU
Foto: Shutterstock

Ponekad prvi brak možda neće ispuniti očekivanja. Ljudi mogu pronaći svog pravog partnera u drugom braku. Ali da li to znači da svi drugi brakovi automatski postaju srećniji? Ne nužno, jer je svaka veza jedinstvena. Međutim, postoje razlozi zbog kojih se neki parovi osećaju zadovoljnije i ispunjenije u svom drugom braku.

Drugi brak je takođe poznat kao drugi brak, koji uključuje sve brakove posle drugog. To može doneti više sreće, posebno ako osoba oseća da je naučila iz grešaka napravljenih u prvom braku i bolje razume šta želi od partnera.

Ne tražite svoju idealnu srodnu dušu

Kada uđete u svoj drugi brak, možda ćete shvatiti da savršenstvo ne postoji. Umesto toga, fokusiraćete se na pronalaženje partnera sa kojim ćete deliti zajedničke vrednosti, kompatibilnost i istinsku vezu. Ovaj realističan pristup može dovesti do ispunjenijih i trajnijih veza.

Muž i žena, Žena, Muž, Brak, Ljubavni par, Par
foto: Shutterstock

Postali ste mudriji sa svojim drugim brakom

Prolazak kroz vaš prvi brak uči vas vrednim lekcijama o tome šta funkcioniše, a šta ne u vezi. Učenje iz prošlih grešaka poboljšava komunikaciju i rešavanje sukoba u drugom braku. Ovo iskustvo doprinosi jačoj i harmoničnijoj vezi sa partnerom.

Parovi se dobro razumeju

U drugom braku, oba partnera bolje poznaju snage i ranjivosti jednog drugog. Ovo razumevanje dovodi do veće empatije i saosećanja, što jača njihovu emocionalnu vezu. Zbog ove dublje povezanosti, oni su u stanju da pruže značajniju podršku i brigu jedno o drugom, čineći njihov drugi brak još ispunjenijim i trajnijim.

Osećaj zahvalnosti

Doživljaj razvoda ili gubitka može učiniti da još više cenite svoj drugi brak. Osećate se zahvalnim za ljubav i vezu, stvarajući srećniju, brižniju atmosferu u vašoj vezi. Ova zahvalnost čini vaš drugi brak posebnim i značajnim.

Par, Ljubav
foto: Shutterstock

Da li želite da budete iskreniji i pošteniji?

Biti iskren i otvoreno komunicirati postaje glavni prioritet u drugom braku. Shvatili ste da je ostati dosledan sebi i izraziti svoje potrebe veoma važno za uspešnu i glatku vezu. Ova iskrenost i otvorenost promovišu dublju vezu u kojoj se oba partnera osećaju saslušano i shvaćeno. Uz tako jaku osnovu, vaš drugi brak će procvetati i doneti još više radosti i zadovoljstva u vaš zajednički život.

Znate šta da očekujete i šta želite.

Nakon što ste prošli kroz jedan neuspeli brak, znate šta želite od veze i ne postavljajte svoja očekivanja previsoka ili niska. Jasno vam je šta očekujete i šta vam je potrebno od partnera. Ova samosvest vam pomaže da donesete bolje odluke i izgradite jaču osnovu za vaš drugi brak.

Bonus video: Koje su idealne godine za brak

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs