"SANJALA SAM VENČANJE IZ BAJKE, A ON ME UBIO JEDNOM REČENICOM": Kako je propao brak Sindi Kraford i Ričarda Gira?

Danas 57-odišnja Sindi Kraford i 73-odišnji Ričard Gir, bili su 'it' holivudski par devedesetih. Upoznali su se 1988. godine, ali je ljubav ubrzo pukla

Ljubav
11:00h Autor:
"SANJALA SAM VENČANJE IZ BAJKE, A ON ME UBIO JEDNOM REČENICOM": Kako je propao brak Sindi Kraford i Ričarda Gira?
Ričar Gir i Sindi Kraford, Foto: Profimedia

Sindi Kraford i Ričard Gir bili su neodoljiv par o kojem su devedesete brujale. Podizali su prašinu za sobom, pričalo se da su najseksepilniji par koji se ikada pojavio. Njihova veza, koja je naizgled bila izgrađena na čvrstim temeljima, suočila se s nemirnim olujama koje su pretila da poljuljaju njihovu idiličnu luku.

Kada je krah njihove veze preplavio vesti, svet je bio zatečen i uznemiren. I dok su mnogi u neverici pokušavali da protumače ovaj neočekivani krah veze, prava istina je ostala zamagljena.

Godine kasnije, kada su se Sindi i Ričard ponovo susreli, dočekao ih je trenutak istine.

U toj prilici, bez ikakvih maski i senki, oboje su konačno priznali svoje unutrašnje tajne i ranjivosti. Shvatili su da su se rastali ne zbog manjka ljubavi ili privlačnosti, već zbog sopstvenih strahova i nesavršenosti koje su ih ometale. Ta introspekcija je donela oslobođenje, osvetljenje puteva koje su nekad hodili zajedno, a sada su ponovo otvarali svoje srce kako bi se prepustili dubokoj povezanosti koja je oduvek bila tu.

Kako su se upoznali Sindi Kraford i Ričard Gir?

Sindi je imala samo 22 godine kada je na roštilju kod legendarnog fotografa Herba Rica upoznala tada 39-godišnjeg Ričarda Gira.

Odmah se rodila hemija između jednog od najpoželjnijih holivudskih neženja i predivne manekenke. Nije dugo trebalo da postanu holivudski par broj jedan – a magazin People čak ih je proglasio najseksi parom na svetu, a ubrzo su na red došle i glasine o venčanju.

"Ja sam imala 22, a u to doba još uvek ne znaš ko si ni šta želiš da budeš, a on je već bio blizu 40-im. Dvadesete godine kod žena vreme su kada tek počneš da osećaš svoju moć i kreneš da se povezuješ sa svojom unutrašnjom snagom, zato je teško menjati se, a onda se nađeš u vezi i odjednom sve to mora da nestane. Jednostavno nisam želela samo da pratim nekoga, htela sam i ja ponekad da budem ta koja vodi, ali i ona koja hoda ruku uz ruku s nekim", otkrila je 2013. u intervjuu kod Opre Vinfri slavna Sindi Kraford.

Međutim, Ričard se odupirao toj ideji. Prema vlastitom priznanju, Sindi je bila ta koja je insistirala na braku.

Bila sam devojka koja je odrastala gledajući romantične filmove i sanjala sam o velikom venčanju iz bajke. Bili smo zajedno već nekoliko godina i stalno sam ga ispitivala kada ćemo se uzeti“, rekla je.

Ričard je na kraju pristao na brak

„Imao sam 42 godine, a žena za kojom sam bio lud i koju sam jako voleo rekla mi je: ‘Ne mogu da čekam. Ako se ništa ne dogodi, idem dalje’. Brak sa Sindi najbolja je odluka koju sam ikad doneo“, rekao je u intervjuu neposredno nakon venčanja.

Nakon četiri godine veze, Ričard je na kraju i pak odlučio da napravi venčanje s voljenom Sindi u Las Vegasu. Bila je to spontana ceremonija u maloj kapeli, bez pravih prstenja, već su koristili zamenske burme od aluminijumske folije. Taj dan je postao nezaboravan podsetnik na iskrenu i čarobnu ljubav koja ih je večno povezala.

Imali su drugačiju viziju o zajedničkoj budućnosti

Na samom početku su sjajno funkcionisali, ali se ubrzo pokazalo da ipak među njima postoji nepremostiva razlika. Nisu bile u pitanju samo godine, nejveći problem je bio pogrešna vizija o zajedničkoj budućnosti

Više od svega želim porodicu. Osećam kako je to ono što mi treba u životu i mislim da ću biti dobra majka“, ispričala je Sindi.

Kada su Ričarda Gira jednom prilikom novinari pitali planira li decu sa svojom suprugom, samo im je odgovorio: „Ja sam još uvek dete“.

Zatim su se pojavili i tračevi kako je njihov brak samo farsa jer su oboje gej i kako će se uskoro razvesti. Glasine su išle toliko daleko da su najzad platili oglas u novinama kako bi ih opovrgli i javno potvrdili svoju heteroseksualnost.

Venčali smo se jer se volimo i jer želimo zajedno da provedemo život. Heteroseksualni smo, monogamni i ozbiljno shvatamo svoju vezu. Priče o razvodu nisu istinite“, pisalo je u oglasu koji je izašao u novinama početkom maja 1994. godine.

Brak je propao posle 7 meseci

Samo sedam meseci kasnije, tačnije 1. decembra 1994., par je saopštio da se rastaju, stavljeni tačku na svoju zajedničku priču. Manekenka Sindi nije dopustila da je tuga savlada, već hrabro krenula dalje. Ubrzo nakon objave o razvodu, paparaci su je uhvatili kako seli svoje stvari u stan bivšeg dečka Randea Gerbera.

Baš s Randeom, ostvarila je svoj dugogodišnji san o osnivanju porodice. Njih dvoje su se venčali 29. maja 1998. i blagosloveni su dvoje dece - ćerkom Kaiom i sinom Preslijem. Njihova ljubavna priča je nastavljena novim poglavljem koje je zračilo srećom i ostvarenjem snova.

Sindi Kraford
foto: Profimedia

Kada su je pre nekoliko godina pitali šta je bio razlog njihovog ljubavnog kraha, Sindi je priznala da im je presudila razlika u godinama, previše obaveza i nedostatak prijateljstva u odnosu.

1 / 7 Foto: Profimedia

„Imala sam 22 godine i kao mlada žena u tim godinama pokušavala sam da shvatim ko sam zapravo i šta želim. On je već imao 39 godina. Dvadesete su važne godine za svaku ženu jer napokon postajemo svesne svoje moći i spoznajemo svoju unutrašnju snagu. Teško je promeniti se u vezi. Odjednom nisi to na šta je druga osoba pristala. Deo naših problema bila je i činjenica da nismo bili prijatelji. Bilo smo puno toga, ali ne i prijatelji“, zaključila je manekenka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs