3 ZNAKA KOJA POKAZUJU DA ĆE VAŠ BRAK ZAVRŠITI RAZVODOM: Psiholog Pavle tvrdi da je stavka broj 2 - NAJVEĆI POKAZATELJ

Psiholog Pavel Domračev smatra da ova tri, spolja naivna, signala govore da je brak pred raspadom - obratite pažnju

Ljubav
Autor:
3 ZNAKA KOJA POKAZUJU DA ĆE VAŠ BRAK ZAVRŠITI RAZVODOM: Psiholog Pavle tvrdi da je stavka broj 2 - NAJVEĆI POKAZATELJ
3 znaka da je vaš brak osuđen na razvod, Foto: Shutterstock

Ukrajinski psiholog Pavel Domračev je otkrio, po njemu, 3 najvažnija znaka koja sugerišu na neminovan razvod braka. Tekst objavljen na sajtu Cluber, donosimo vam u celosti:

"Želim da podelim sa vama ne tako očigledne, ali nedvosmislene znake da se brak postepeno raspada i da stvari u porodici postaju sve gore i gore. Štaviše, i žena i muž mogu se pretvarati da je sve u redu, ali u jednom trenutku će doći do ozbiljnog i veoma emotivnog sukoba koji rezultira razvodom.

Par, Svađa, Bračni partneri, Brak, Razvod
foto: Shutterstock

Evo o čemu se radi:

1. Neprijatnost pri pomisli da učiniš nešto lepo za supružnika.

Jedan od kriterijuma po kojem utvrđujem spremnost muškarca da poboljša odnose u braku je želja da učini nešto prijatno za svoju ženu. Kupite ukusnu hranu, karte za bioskop ili pozorište, neki (jeftin) nakit, sitnicu...

Da ne govorimo samo o ispunjavanju njenih zahteva - da kupi nešto u prodavnici, ode negde sa njom, popravi nešto u kući, pričuva dete itd.

Ako muškarac ne može da zamisli da radi ovako nešto, to je ozbiljan signal da ne želi da popravlja odnose u porodici i njihov brak je u krizi.

Par, Razvod, Raskid, Svađa
foto: Shutterstock

2. Svađe se zataškavaju danima, nedeljama, mesecima....

"Tata, zašto ne ideš sa nama u šetnju?"

"Ostavite me na miru."

Istina je da je tata uvređen ili se posvađao sa mamom i sada se među njima odigrava "hladni rat".

Ako par danima ne komunicira, a onda počnu da pričaju a ne reše problem oko kojeg su se svađali, dolazi do još većeg problema.

Prestanak rasprave, znači prestanak važne komunikacije. O nebitnim temamam možete da pričate i sa komšijama, a samo voljenim osobama možete poveriti važne stvari.

3. Muškarac ili žena se stalno žale prijateljima na svog supružnika

Ako muškarac prijateljima često negativno priča o ženi u smislu "moja je takva...", "stalno nešto zvoca...", "nikad joj nije dosta.." To pokazuje da ste nestabilni i u nemogućnosti da probleme rešite sami. Ako se žalite na ženu, onu istu osobu koju ste samo upoznali i odabrali za sebe, šta to govori o vama?

Ovo je takođe signal da je razvod blizu.

***

Ovo su znaci da je razvod veoma blizu. Ovde je posebno važna tačka broj 2, ostali samo idu jedan pored drugog. A čak i ako se brak ne raspadne (na primer, zato što je šteta za decu ili je strašno ostati sam), ipak će doći do raspada porodice. Bračni parovi mogu živeti kao komšije, cimeri, beskonfliktno i površno. I deca će tada tražiti isti odnos."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs