43 GODINE JE ČEKALA MAJČINU SMRT DA BI SE UDALA ZA ČOVEKA SVOG ŽIVOTA: "Prisilila me je da ga ostavim, nisam imala kud"

Život ponekad piše romane, a dokaz za to je žena koja je čekala 43 godine da se uda za ljubav svog života.

Ljubav
Autor:
43 GODINE JE ČEKALA MAJČINU SMRT DA BI SE UDALA ZA ČOVEKA SVOG ŽIVOTA: "Prisilila me je da ga ostavim, nisam imala kud"
43 godine je čekala majčinu smrt da bi se udala za ljubav svog života, Foto: Printscreen/youtube

Ovo je još jedna inspirativna ljubavna priča kao nijedna druga, koja nas podseća da ako dvoje ljudi dele posebnu vezu, ništa ne može da uništi njihovu ljubav, čak ni vreme.

On je bio moja prva ljubav. On je bio moja prava ljubav.” Ovako Žana opisuje čoveka sa kojim je bila prisiljena da raskine pre 43 godine. Ali na sreću, ljubav ovog para je zapisana u zvezdama, a godinama kasnije uspeli su da se ponovo spoje, pa čak i venčaju.

Žana je ispričala svoju tešku priču
Žana je ispričala svoju tešku priču foto: Printscreen/youtube

Žana (69) i Stiven (73) prvi put su se upoznali 1971. godine, kada je ona počinjala prvu godinu kao brucoš, a on je bio na poslednjoj godini univerziteta.

I iako je par imao snažnu vezu i Stiv je bio Žanina prva prava ljubav, morali su da se razdvoje jer njena mama nije odobravala njihovu vezu zbog razlike u njihovoj boji kože.

Uprkos negodovanju njene majke, mladi par je nastavio da se viđa 7 godina.

Žana i Stiven upoznali su se na fakutletu
Žana i Stiven upoznali su se na fakutletu foto: Printscreen/youtube

Međutim, kada je Žana završila školovanje za medicinsku sestru i započela posao koji je od nje zahtevao da putuje na velike udaljenosti i da često radi noćne smene od po 12 sati, teško je viđala Stivena koji nije imao automobil.

Priznala je: "Bila sam potpuno preplavljena svime."

Žana je dalje objasnila: „Cela ova situacija poprilično je uticala na mene, pogotovo što je majka prekinula svaki kontakt sa mnom, a bila sam jako vezana za svoju porodicu."

I uprkos tome što je njena mama bila razlog zašto je morala da ostavi ljubav svog života, nije mogla tek tako da se odrekne svoje porodice.

Par je čak razgovarao o mogućnosti venčanja, ali Žana se plašila da se obaveže. Objasnila je: „Izgubila bih celu porodicu."

Nemajući drugog izbora osim da prekine njihovu vezu, Žana se priseća kako je stajala kraj telefona u sobi za medicinske sestre, u bolnici u kojoj je tada radila, i tada je saopštila teške vesti Stivenu u slušalicu. Rekla mu je: "Volim te, ali jednostavno ne mogu da nastavim sa našom vezom."

Iznenadni raskid bio je poražavajući za Stivena i ostavio ga je zapanjenog i bez reči. To je takođe bio težak kraj za Žanu, i proganjao ju je godinama. Ona priznaje: „Tada sam zažalila, bio mi je strašan način na koji sam to uradila, ali sam to uradila."

Svako je živeo svoje živote do 2021. godine, kada je Žana, koja je tada već bila penzionisana udovica, koja je nakon majčine smrti, počela da traži Stivena. Ali uprkos njenim naporima, nije uspela da ga pronađe preko društvenih mreža.

Žana nije moglada pronađe nikakav trag o Stivenu
Žana nije moglada pronađe nikakav trag o Stivenu foto: Printscreen/youtube

"Nije bilo apsolutno nikakvog traga o njemu", rekla je Žana.

Na sreću, u aprilu 2021, Žana je naišla na adresu Stivenove nećake i poslala joj je pismo. Nećaka ju je obavestila da je Stiven u staračkom domu, a onda je rešila da uzme stvar u svoje ruke.

Žana je telefonirala u starački dom i raspitivala se za Sivena. Žana je zatim napisala još jedno pismo Stivenu, ali nije dobila odgovor. Kada je ponovo pozvala, medicinska sestra ju je obavestila da on nije u mogućnosti da komunicira preko telefona.

Tada je rešila da otputuje da ga poseti.

Njih dvoje ponovo su se sastali nakon 46 godina
Njih dvoje ponovo su se sastali nakon 46 godina foto: Printscreen/youtube

"Morala sam da znam, da li je dobro, da li je oženjen, da li mi je oprostio što sam ga ostavila?", ispričala je Žana u svojoj ispovesti.

Kada je konačno ušla u njegovu sobu, Stiven ju je odmah prepoznao i izgovorio njeno ime, dok su mu suze tekle niz lice. Priznala je: „Znala sam da me i dalje voli."

Ni Stivova osećanja prema Žani se nisu ugasila
Ni Stivova osećanja prema Žani se nisu ugasila foto: Printscreen/youtube

Nekoliko meseci kasnije, Žanaje Stivena dovela u svoju kuću, a on je otkrio: „Ona je divna. Ona je moje srce i duša. Želim da uvek živim sa njom."

Stiven je ubrzo zaprosio Žanu i njih dvoje su se venčali u zajedničkom domu pred oko 65 prijatelja i članova porodice.

Srećna mlada potvrđuje: „ Konačno možemo da provedemo ostatak života zajedno praveći planove. Uzela je i Stivenovo prezime za koje je priznala: „Želela sam ga dugo vremena“.

Stiven i Žana konačno su se venčali
Stiven i Žana konačno su se venčali foto: Printscreen/youtube
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs