Lepe i usamljene

Zašto su žene u Srbiji same: Glavni problem je u ovome!

Znak prevelikih očekivanja može biti kad osoba traga za mnoštvom kvaliteta kojima sama ne može da parira
Ljubav i zavođenje
20:56h
Zašto su žene u Srbiji same: Glavni problem je u ovome!
Foto: Shutterstock

Znak prevelikih očekivanja može biti kad osoba traga za mnoštvom kvaliteta kojima sama ne može da parira. Na primer, neko prosečnog fizičkog izgleda, nižeg socijalnog statusa i osrednje inteligencije želi da osvoji harizmatičnu, atraktivnu i imućnu osobu.

U većini društava prisutna je izvesna kompenzacija za određene lične nedostatke. Pa tako, stariji muškarci čeznu da osvoje mlade, privlačne žene. Oni možda mogu očekivati uspeh kod određenog broja žena koje su spremne da zamene visok erotski kapital za izvesne materijalne ugodnosti.

Oženjeni muškarci ih jure: Glavne osobine moderne ljubavnice!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Holivudske bajke su ovde odigrale značajnu ulogu nudeći nam mnoštvo varijacija na temu kako je Gospođica Savršena pronašla Gospodina Pravog pa su živeli srećno do kraja života. Ako se tome doda i trenutna ekonomska situacija u Srbiji, dobijamo "bingo".

Zbog siromaštva u Srbiji, ljudi pokušavaju da nadomeste odsustvo pristojnog posla i dostojanstvenog života, uranjajući u fantaziju o idealnom partneru ili savršenoj vezi koja će nadjačati sve neprijatno.

Nije zanemarljiv uticaj vaspitanja i stav roditelja "moje dete zaslužuje samo najbolje". Pa kad mamin sin ili tatina princeza odrastu, to najbolje, koje često poistovećuju sa savršenstvom, počinju da traže i u muško-ženskim odnosima.

Čudo u Vranje: Ljubavnicu častio Barberi zgradom, priča čaršija! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs