Odluka

Varala sam muža: Da li da mu priznam ili ne?

Kako da najlakše izađete iz problema zvanog švrljanje, savetuju psiholozi
Ljubav i zavođenje
11:12h Autor:
Varala sam muža: Da li da mu priznam ili ne?
Foto: Thinkstock

Malo ste "švrljali" okolo. Varali ste supruga/u, devojku/dečka, ali to je sada daleka prošlost. Potpuno ste posvećeni vezi, ali vas sada muči pitanje: Da li da priznam neveru?

Nekome je bolje ako neveru prizna, dok druge ljude ta istina potpuno uništi.

Kako biste odlučili šta da radite, prođite kroz problem korak po korak. Evo šta morate da uradite:

Priznajte ili večno ćutite

"Ako je to između vas i ljubavnika/ljubavnice bila kratka avantura, ili je prošla pre godinu dana, i ne postoji nikakva mogućnost da obnovite romansu, onda postoji veliki razlog da o svemu ćutite," kaže psihijatar Skot Haltzman.

"Međutim, ako dođe do ponovne nevere, vi ste u problemu. Morate da rešite ili da ostavite partnera ili da mu priznate istinu. Izbor je na vama."

Nakon 10 godina braka i dvoje dece mirno mi je rekao: Ne volim te više!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako izvesti priznanje?

Ako ste odlučili da priznate partneru da ste ga varali, priznajte mu sve kod kuće, nikako u restoranu ili na javnom mestu.

"Budite direktni ali osećajni. Bez obzira kako to saopštite, boleće" kaže doktor Haltzman.

Vaš partner će zahtevati da mu kažete sve bolne detalje: "Pitajte, ispričajte... Pustite ga da odlući šta želi da čuje. Potrebno je da izgradite vezu od početka, da steknete njegovo poverenje, a to ćete postići jedino ako budete iskreni," savetuje Skot Haltzman.

Naredni korak

Najvažnije je da prekinete svaki kontakt sa ljubavnikom ili ljubavnicom. Zatim neka vaš život postane otvorena knjiga za vašeg partnera. Možda ćete morati da ponudite partneru uvid u vaše šifre za društvene mreže i mejlove, kao dokaz da ništa ne krijete. Takođe je bitno da mu ispričate sve svoje namere za taj dan. Naprimer: "Ići ću sa Sarom na kafu, a onda ću da dođem kući."

Haltzman takođe savetuje posetu terapeutu: "Reci mu da razumeš da mu je teško i da želiš da stvari između vas uspeju, a onda otiđite na zajedničko savetovanje", predlaže ovaj psihijatar.

Ljubavnica doživela da je muž prevari, pa poručila ženama: Ovako ćete otkriti preljubu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs