Saznajte

Romansa o kojoj svet priča: Ko su oni, i zašto je njihova ljubav šokirala Francusku? (FOTO)

Njih dvoje su akteri neobične romantike koja fascinira francusku javnost
Ljubav i zavođenje
08:32h Autor:
Romansa o kojoj svet priča: Ko su oni, i zašto je njihova ljubav šokirala Francusku? (FOTO)
Foto: Profimedia

Brižit Makron (56), rođena Tronje, izgleda pomalo kao Džejn Fonda. Ona je misteriozna supruga francuskog ministra ekonomije, Emanuela Makrona (36). Njih dvoje su akteri neobične romantike koja fascinira francusku javnost.

Evo nekoliko bizarnih činjenica o neobičnoj ljubavi:

1. On je imao 16, a ona 36 godina kad su se upoznali

2. Napustila je oca njene dece i poslušala svoje srce

3. U srećnom su braku već 20 godina

4. Baka je šestoro unučića

Oči u oči sa bivšim: Sreli se nakon 30 godina, nije mogla da zadrži suze! (VIDEO)

Emanuel Makron upoznao je Brižit kada je imao 16 godina. U to vreme, ona je bila njegova profesorka francuskog jezika u privatnoj srednjoj školi La Providence u lepom francuskom gradu Amiens. Brižit je naslednica poznate fabrike čokolade.

Emanuel je oduvek više voleo da razgovara sa nastavnicima i starijim ljudima nego sa svojim vršnjacima. Slučajno se desilo da mu je profesorka bila Brižit Tronje, kojoj je bio omiljen učenik, a često je naglas čitala njegove radove govoreći da je on "učenik za primer".

U međuvremenu, Emanuel se preselio u Pariz da studira. Njegov otac, neurolog, predavao je na Medicinskom fakultetu u Amiensu. Njegova majka je bila lekar - savetnik u socijalnoj zaštiti Amiensa. Međutim, oni nikada nisu imali toliko para kao porodica Brižit Tronje.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je dokazao da je finansijski pouzdan, markantna gospođa je napustila oca svoje dece i preselila se u Pariz kod njega. Njihova ljubavna priča stavljena je na test vremena. Godinama su izvrgavani ruglu jer je ona bila bogata kuguarka koja živi sa studentom filosofije, koji još uvek ne može dovoljno da zaradi za život.

Njen razvod bio je veliki skandal u malom francuskom gradiću. Ipak, oni su poslušali svoje srce i oslobođeni svih konvencija ušli u brak.

Brižit nikada nije bila lepotica, često ima neočešljanu kosu, nosi ružnu odeću i ima lažni ten. Njemu to nikad nije smetalo, a ona je dokaz da novac ne kupuje stil.

Smrtno zaljubljena u pogrešnog: Ovako je Onazis uništio život Mariji Kalas!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs