Alarmantne situacije

Reagujte na vreme: 6 znakova da ste pred razvodom!

Ne slušate jedno drugo, i kao da tražite razlog da prebacujete partneru najsitnije detalje. Ne znate da kontrolišete svoje nezadovoljstvo i negativna osećanja, i to kanališete kroz agresivno ponašanje i vređanje
Ljubav i zavođenje
16:06h Autor:
Reagujte na vreme: 6 znakova da ste pred razvodom!
Foto: Shutterstock

Ako se ove alarmante situacije dešavaju i u vašem braku, zapitajte se da li je vašem zajedničkom životu došao kraj.

1. Sve više maštate o životu bez vašeg partnera

Razmišljate o tome koliko bi bilo lepo da otputujete negde bez njega/nje ili da u društvu prijatelja stalno obilazite noćne klubove. Imate osećaj kao da vas partner guši ili da ste ga toliko zanemarili da nemate osećaj da je i on deo vašeg života. Isključujete vašeg partnera iz svakodnevnih aktivnosti i lepše vam je da sami odete na ručak ili večeru. Zasićenje je potpuno normalna stvar u braku. Ipak, vrlo često, kada je jedan od partnera sam sebi dovoljan, zapravo na indirektan način želi razvod. Zato reagujte na vreme, unesite malo živosti i intriga u dosadnu svakodnevicu i osvojite ponovo vašeg partnera.

Tragovi preljube koje žene ne primećuju: 12 kvarnih muških poteza!

2. Nemate odnose ili je seks postao rutina

Vrele noću u krevetu za vas su prošlost. Ne samo da je seks postao još jedna mehanička radnja koju obavljate radi reda, već sve više bežite od partnera u želji da izbegnete odnose. Razlog za nedostatak seksa mora da postoji i obično je to neka frustracija, možda upravo zbog činjenice da više niste jedno drugom fizički privlačni ili je odnos između vas toliko napet da vas partner odbija od sebe. Činjenica da želite da zadovoljite svoje potrebe vuče vas ka njemu, ali bez pozitivnih emocija ubijate sve čari seksa i pretvarate ga u rutinu. Oživite erotske fantazije, napravite dobru predigru gde partner neće imati snage da vam odoli. Seks često može da spasi vezu i pomogne u rešavanju drugih problema. Zato, nađite magnet koji vas privlači kod njega, čak i kada vam se ne sviđa nešto što on uradi i kaže. Rasplamsajte strast i prepustite joj se.

3. Svađe i uvrede ne prestaju

Pakao je reč koja vas dvoje najbolje opisuje. Bes, psovke i poniženja postali su vaša bračna svakodnevica. Čak se desi da u trenutku očaja poželite fizički da nasrnete na svog partnera, jer svađi nema kraja, a ne vidite izlaz iz krize. Jedno od vas dvoje tokom rasprave mora da istera svoje i normalan razgovor je nemoguća misija. Za vas je u ovom slučaju razlaz neminovan, jer ne možete više da funkcionišete kao par. Ne slušate jedno drugo i kao da tražite razlog da prebacujete partneru najsitnije detalje. Ne znate da kontrolišete svoje nezadovoljstvo i negativna osećanja i to kanališete kroz agresivno ponašanje i vređanje. Ukoliko možete da kanališete bes i naučite da govorite lukavo i zrelo na miran način, imate izgleda da rešite nesuglasice i spasite brak. U suprotnom, samo vas potpisivanje dokumenta za razvod deli od kraja.

Prava žena nikad ne radi ove 22 stvari!

4. Izbegavate da idete kući

Vrata vašeg doma postala su vam preuska, a ulazak kroz njih ogroman teret. Dolazite kući jedino zato što osećate obavezu, pa kad god možete duže ostajete na poslu ili dosta vremena provodite sa prijateljima. Koristite bilo koji izgovor samo da što kraće budete sa vašim partnerom, jer se u kući pored njega ne osećate prijatno. Ako su vaši zajednički trenuci postali monotoni i hladni, pa čak i kada ste kući vreme provodite samo isped TV-a, probajte da otkrijete uzrok tome. Možda vaš partner ima problema na poslu ili sa drugarima, pa vi budite ti koji će uneti malo vedrine u vaš odnos. Ako i dalje budete eskivirali odlazak kući, brak ide stranputicom koja se završava razvodom. 5. Vi ili on imate aferu

Stvar koja se u ljubavi najteže, često i nikada ne oprašta, je prevara. Uz profesionalnu pomoć, neki partneri mogu da očuvaju brak uprkos preljubi, ali ponovljeni vanbračni izleti izazivaju veliki stres i bol, pa je razvod jedino olakšanje. Čak i kada niste sigurni da li vas partner vara, kada se jednom kod vas javi taj crv sumnje, to vodi do stalnog nepoverenja i svađa koje najčešće rezultiraju razvodom. Ako ste vi ti koju želite aferu ili je već imate, vidite koliko ste spremni na rizik da izgubite partnera. Ako vam je svejedno, najbolje je da stavite odmah tačku na svoj brak. Ukoliko ste vi prevareni, razmislite da li možete i da li treba da oprostite, ali ne zaboravite onu - ko jednom prevari, može to da uradi ponovo.

Tužno, ali istinito: Čega bi se oženjeni muškarci odrekli zbog ljubavnice?

6. Jedan od vas dvoje ima previše ili premalo novca

Kad oba partnera imaju posao i jedan zarađuje više, naročito ako je reč o ženi, nekontrolisani troškovi mogu sabotirati brak. Previše novca dovodi do životnog stila sa puno izazova, koji može da naruši vaš odnos sa partnerom. Male količine novca takođe mogu uneti disharmoniju u brak i biti razlog stresa i prepirki. Teško da ćete u 21. veku biti srećni samo ako ste ludi od ljubavi, jer neka materijalna sigurnost mora da postoji. Ali, ne i da bude životni moto. Ako više i češće uživate u putovanjima i kupovini nego intimnim trenucima sa vašim partnerom, nećete dugo održati brak. Zato pokušajte da nađete zlatnu sredinu, da vodite računa o materijalnom, ali u prvi plan stavljate ono što se ne može kupiti novcem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs