Upamtite ih dobro

Prohujalo sa vihorom: Lekcije kojima nas je naučila Skarlet O' Hara! (VIDEO)

Tokom celog filma vidimo kako gubi drage ljude, a ništa ne preduzima da bi sačuvala one koji su i dalje pored nje
Ljubav i zavođenje
16:42h Autor:
Prohujalo sa vihorom: Lekcije kojima nas je naučila Skarlet O' Hara! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Vivijen Li u ulozi razmažene Skarlet O’Hare. Klasična priča o tome kako je ona najpopularnija među svim devojkama, a dopada joj se onaj koji će oženiti neku drugu. Ipak, ona ne preza ni od čega da dođe do cilja.

Tokom celog filma vidimo kako gubi drage ljude, a ništa ne preduzima da bi sačuvala one koji su i dalje pored nje.

Čak ni gubitak deteta nije mogao da je opameti. Onda, kada očekujemo da će shvatiti da voli svog muža Reta Batlera, koga igra markantni Klerk Gejbl, dogodi se nešto potpuno neočekivano. On je napušta. Tek tada shvata šta je uradila.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Dakle, malo razmišljajte ukoliko ne želite da završite kao glavna junakinja - sami. Sebičnost i samoživost veoma su opasne stvari. Učine vas slepima, pa onda ne vidite ni ono što je nacrtano.

“Dama bez blama” je možda ono što je najbolje opisuje. Lepa i žustra, nasmejana i otresita. Nisu je zanimali tuđi komentari i kritike. Sledila je svoj san i hrabro se borila sa svim preprekama. Međutim, lepotu, sjaj i uspeh srušila je opaka bolest. Manična depresija od koje je Vivijen patila nanela je mnogo zla, ne samo njoj, već i ljudima koji su je okruživali.

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

Uloga u filmu “Prohujalo sa vihorom” donela joj je najviše slave i učinila je dobitnicom Oskara za najbolju glumicu. Skarlet O’Hara je ubrzo postala mit. Mnogi su je tako i oslovljavali, a dame su se poistovećivale sa njom.

Skarlet O’Hara je ćerka velikoposednika Džeralda O’Hare koji u maloj bogataškoj pokrajini u Džordziji ima ogromnu plantažu pamuka i na stotinu Crnaca. Skarlet svakog muškarca zanosi svojim čarima. Ima crnu kosu, nemirne bledozelene oči oivičene crnim trepavicama, vitak stas, kao mangolija belu kožu, veseo, nemiran karakter,drugačija je, ne pravi se da je glupa, smerna devojčica, nego jasno izražava svoje stavove i nikad nikom ne povlađuje nego uvek istera svoje. Ona je omiljena devojka i ima gomilu udvarača.

Đina Lolobriđida iz mlađih dana: Žena koju je policija spasavala od muškaraca! (FOTO)

Za vreme rata (još uvek ludo voli Ešlija) Skarlet upoznaje jos jednog interesantnog muškarca Reta Batlera. Starji od nje, kao ugalj crne kose, tankih crnih brkova ,crnih ociju i širokih ramena predstavlja zgodnog i atraktivnog muskarca.

Tragična ljubav Odri Hepbern: Nije hteo decu sa njom, vratio se ženi!

Nije džentlmen i toga se ne stidi, sebičan, podrugljiv, proračunat. Ogorčen je jer ga je otac,zbog afere sa nekom glupom, razmaženom devojkom, bez prebijene pare izbacio iz kuće. On i Skarlet su veoma slični, oboje su sebični, pametni i koristoljubivi.

Kraj ove ljubavne priče je tužan, a vi ne dozvolite da vam se desi ništa slično. Pamet u glavu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs