Probajte

Pametno svađanje: Zlatna veština koju morate naučiti!

Da biste spasili vezu najbolje je da naučite kako na pametan način izaći iz konfliktnih situacija
Ljubav i zavođenje
08:56h Autor:
Pametno svađanje: Zlatna veština koju morate naučiti!
Foto: Shutterstock

Kad si ljuta mnogo je lakše biti zao i stvarati još veći razdor u vezi. Naučite kako da na vreme "pregrizete jezik" i progutate neku reč i videćete kako će vam se to isplatiti.

Generalizovanje

Usredsredi se na ono što te muči sada i potrudi se da mu na najbolji način pokušaš objasniti gde je pogrešio. Zatim zajedno poradite na tome da mirno rešite problem, tako da nećeš biti u iskušenju da pomisliš "evo njega opet".

3 najjača prioriteta u vezi: Bez njih ljubav ne opstaje!

Optuživanje

Sve je to njegova krivica, a ti si nedužna žrtva u celoj priči. Ali pravilo kaže da je za svađu potrebno dvoje. Uostalom, ako je sve i bila njegova krivica, šta možeš ti učiniti kako bi promenila situaciju? Ako si spremna ponekad se usredsrediti na sebe pa glasno sebi priznati da si doprinela problemu, već si na pola puta prema nečem boljem.

Kada žene varaju, to rade bolje od muškaraca: Evo zašto nam to tako dobro ide!

Vređanje

Kad su nam osećaji povređeni ili se osećamo ugroženo, prirodno je dodeljivati oznake onome ko nas je povredio. Zaigraj igru reči pa umesto nazivanja njega sebičnim, probaj sa nečim poput: "Tad mi se učinilo kao da ti uopšte nije stalo do mog mišljenja?" Osećaš razliku? O da, ona se zove nenapadanje, a to menja gotovo sve u njegovoj glavi - na bolje.

Iskusne zavodnice znaju: 7 poteza na koje pada svaki muškarac!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs