Naučnici otkrili

U ovim situacijama muškarci žele da žena napravi prvi korak!

Devojke, ukoliko vam se momak dopada, pokažite to otvoreno
Ljubav i zavođenje
18:54h Autor:
U ovim situacijama muškarci žele da žena napravi prvi korak!
Foto: Thinkstock

Kada nekoga upoznamo, često nastaje opšte zbunjivanje ko će prvi uraditi šta. Ko će prvi poslati poruku, ko će inicirati prvi poljubac, ko će prvi pozvati da se vidite…? Obično se očekuje da muškarac napravi prvi korak, ali da li uvek treba da je tako.

Žene, pogotovo na ovim podnebljima, žive u tradicionalnim socijalnim okvirima u kojima su muškarci dominantni. Stoga one od njih očekuju da naprave prvi korak, rekli bismo zbog viteštva. Ukoliko žene kasnije žele da budu ravnopravne sa njima, nema razloga za ovakvim razmišljanjem. Naročito ukoliko vam se momak dopada, a ne činite ništa.

Onda pogledajte iz ugla muškarca. Ni on ne želi da pomislite da je odmah navalentan i pruža vam priliku da se kao dama izjasnite šta želite.

Prema jednom američkom istraživanju nad čak pet i po hiljada ispitanika, slobodnih muškaraca, čak 95 posto muškaraca se izjasnilo da žele da žena inicira prvi poljubac. Za iniciranje prvog seksualnog odnosa od strane žena takođe je glasalo 93 posto.

Bračni savet Ane Kokić: On neka bude u pravu, a ja ću da budem srećna!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

I pored ovakvog javnog stava muškaraca, dame poprilično ne preduzimaju ništa. Statistika kaže da samo 29 posto žena inicira prvi poljubac, a 23 posto prvi odnos.

Jedno od objašnjenja jeste da žene traže stabilnog i odlučnog muškarca, stoga se prepuštaju njemu da ih vodi. Takođe, žene ne žele da deluju navalentno i previše slobodno. Trude se da ih muškarac želi i osvaja.

Muškarci su se jasno izjasnili da im je pokret feminizam doneo mnogo toga dobrog i da, i kada su izlasci u pitanju, ne moraju da razmišljaju o ’prvim koracima’ već su jednaki sa ženama.

Devojke, ukoliko vam se momak dopada, pokažite to otvoreno.

Ljubavni horoskop za februar 2017: Presudno pomračenje Meseca za 4 dana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs