Nauka pokazala

Muškarac će živeti duže ako oženi pametnu ženu: Razlog je prost!

Nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može da produži život muškarcu
Ljubav i zavođenje
12:54h Autor:
Muškarac će živeti duže ako oženi pametnu ženu: Razlog je prost!
Foto: Thinkstock

Kakve to žene muškarci zamišljaju kraj sebe, kao svoju suprugu? Da li je inteligencija presudan faktor?

Sajt Bride Side došao je do jednog vrlo zanimljivog zaključka, koji će verovatno podjednako zaintrigirati i žene, i muškarce.

Naime, nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može da produži život muškarcu. Osim toga, pomaže i u prevenciji demencije.

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca, te je ustanovljeno da je uticaj jednog na drugi imao velikog udela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Naučnici su zaključili da muškaracci koji ožene pametnu ženu žive duže i srećnije, i mnogo ređe oboljevaju od Alchajmerove bolesti i demencije. Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju nastanak ovih bolesti jer podstiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimuliše vaš intelekt, ima i te kakvog uticaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Lorens Vejli, penzionisani profesor mentalnog zdravlja na Univerzitetu Aberdin je rekao: "Ono što muškarac treba da uradi kako bi duže živeo, jeste da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije”.

Devojčice koje mogu da se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs