Bogatiji za iskustvo

Lekcije za ceo život: 6 pouka koje treba da izvučete iz propale veze!

Nije svaka promena loša, a kako se vi menjate, tako će i on. Najbitnije je da prihvatate jedno drugo takvi kakvi jeste
Ljubav i zavođenje
10:14h Autor:
Lekcije za ceo život: 6 pouka koje treba da izvučete iz propale veze!
Foto: Thinkstock

Promene u vezi, pogotovo ako je ona duga, uopšte nisu loše. Šta više, one su preko potrebne. Međutim, kada dođe do menjanja, potrebno je prihvatiti kako svoju, tako i partnerovu promenu.

Ipak, kako bi na što bolji način shvatili šta je ono što treba popraviti, promeniti ili ostaviti iza sebe, najbolje bi bilo da te lekcije naučite iz propalih prethodnih veza.

KomplimentiNe uzimajte ih zdravo za gotovo. Iako mislite da njemu nisu potrebni vaši komplimenti, istina je drugačija. Svi volimo pohvale i vredne su doslovno za sve ljude.

PromenaNije svaka promena loša, a kako se vi menjate, tako će i on. Najbitnije je da prihvatate jedno drugo takvi kakvi jeste.

Timski radVi ste sada tim koji sazreva zajedno. Nekada će biti teško, ali kad takvo vreme dođe, setite se da i on pravi kompromise zbog vas.

Nikada se više nije javio: Zašto muškarci raskidaju!

PraštanjeKada se izvini za nešto što je pogrešno uradio i vi mu oprostite, neka to ujedno bude i poslednja rasprava na tu temu. Ako mislite da stalno živite u prošlosti i da se vraćate na stare probleme, budite sigurni da vas to neće odvesti nigde.

IdejeNemojte da očekujete da će uvek samo on donositi nove ideje i aktivnosti koje će osvežiti vašu vezu. Budite i vi inovativni i s vremena na vreme ga iznenadite nečim novim i zabavnim. Naravno, pod time mislimo i na spavaću sobu.

PotrebeAko očekujete da će partner ispuniti ama baš sve vaše potrebe, budite sigurni da neće. Ako to zahtevate, samo ćete ga oterati. Niko drugi ne može da bude odgovoran za vašu dobrobit i sreću, osim vas samih. Uostalom, čemu vam služe prijatelji?

Proverite koliko mu značite: Ako je odgovor na ova 3 pitanja Da, vreme je da raskinete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs