Bez dileme

Kada žene najviše varaju: Usudiće se bez razmišljanja!

Ako se može verovati novom istraživanju, tokom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lisice
Ljubav i zavođenje
18:08h Autor:
Kada žene najviše varaju: Usudiće se bez razmišljanja!
Foto: Thinkstock

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce, a u zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lepe ili nisu, srećne su ili tužne, sklonije trošenju ali i varanju.

Ako se može verovati novom istraživanju, tokom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lisice.

Tokom ovulacije, žene se osećaju vrlo poželjno, same su sebi lepe, ali imaju potrebu i da se “pokažu”, odnosno da dokažu da su lepše i bolje od “konkurencije”.

Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odeću. Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije i žene to rade potpuno nesvesno.

Ali, još jedna posledica delovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama.

U drugom delu ciklusa, kad prođe ovulacija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima. U toj fazi ciklusa raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze reči i smanjuje im se “oštrina”.

Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promene raspoloženja. Ali i tada šoping pomaže, pošto je to ponekad dobar “ventil” za intenzivne emocije.

Muškarci poručili ženama: Nokte i mitisere ne primećujemo, ali ovo nam je bitno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs