Postoji nekoliko razloga

Kada i zašto strast nestaje: Nauka dokazala!

Kako nešto tako intenzivno može da izbledi u tako kratkom roku?
Ljubav i zavođenje
10:38h Autor:
Kada i zašto strast nestaje: Nauka dokazala!

Nebrojeno puta na početku veze smo se osećali kao da ne možemo da skinemo ruke sa partnera, ali znamo i da je taj osećaj privremen i da je jedina bitna stvar pobrinuti se da taj osećaj ne nestane u potpunosti.

Naravno da još uvek volite svog partnera, ali u jednom trenutku će se veče uz picu i film činiti privlačnijom od seks maratona.

Kako nešto tako intenzivno može da izbledi u tako kratkom roku? Naučnici su došli do odgovora i, verovali ili ne, taj trenutak se događa poprilično rano u vezi!

Naime, prema istraživanju sprovedenom u Minhenu na tri hiljade ljudi između 25 i 40 godina, seks je u vezi najintenzivniji u prvoj godini, nakon čega on postaje znatno ređi.

Telo trpi, duša pati: Kako život bez seksa utiče na ženu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Razlog tome jeste taj što je parovima potrebno godinu dana da bi se "seksualno upoznali" i naučili sve čime će zadovoljiti partnerove seksualne želje. Nakon što par dostigne taj stadijum, seksualna želja počinje da bledi.

Lošim vestima tu nije kraj! Istraživanje je dokazalo da strasti vremenom nastavljaju da padaju, pa nakon 16 godina veze, seksualno zadovoljstvo među parovima pada za 27 odsto. Možda i nije tako strašno za nekoga ko je u vezi gotovo dve decenije.

S nešto vedrije strane, naučnici tvrde da deca nemaju negativan uticaj na nivo strasti među parovima, iako se, logično, učestalost seksa s njihovim dolaskom smanjuje.

Zaključak? Seks neće biti toliko doabr nakon 16 godina veze kao što je bio na početku, ali svaki par koji je u vezi izdržao toliko dugo, očigledno nešto ipak radi kako treba. Naposletku, filmsko veče u zagrljaju osobe koju volite uopšte ne zvuči loše!

Ne pokušavaj da promeniš ovih 5 stvari kod muškarca: Nemoguća misija!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs