Zajedno su proveli 3 decenije

Jedna od najlepših holivudskih ljubavi: Zbog Sema je Džesika ostavila slavnog baletana! (FOTO)

Bili smo apsolutno nerazdvojni. Nismo mogli da odemo ni u prodavnicu jedno bez drugog, izjavila je jednom prilikom slavna Džesika Lang o nedavno preminulom Semu Šepardu
Ljubav i zavođenje
12:50h Autor:
Jedna od najlepših holivudskih ljubavi: Zbog Sema je Džesika ostavila slavnog baletana! (FOTO)
Foto: Profimedia

Dramaturga Sema Šeparda mnogi smatraju ikonom američke drame, pozorišnim "kaubojem" i piscem koji je stvorio portrete niza likova s ivice američkog društva, dok su ga mlađe generacije znale iz tv serije "Bloodline", ili po ulogama u dugom nizu filmova. Preminuo je u četvrtak sa 73 godine usled komplikacija s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) ili Lu Gerigovom bolešću, a malo pre nego što je objavljena njegova smrt oglasila se u intervjuu za AARP njegova bivša supruga Džesika Lang, prisetivši se gotovo tri decenije života koje su proveli zajedno.

"Ne bih nazvala Semija opuštenim i zabavnim, ali svako ima svoju mračnu stranu, a on je to uvek iskazivao s osećajem za humor", rekla je 68-godišnja glumica ovenčana Oskarom.

U sred njihove veze, u intervjuu za Vanity Fair 1991. Džesika je otvoreno govorila o svojoj vezi sa slavnim dramaturgom: "On je sjajan čovek, prirodan čovek, što je retko. Bila sam s puno muškaraca i upoznala sam mnogo muškaraca. Znate da sam imala ljubavne veze sa tzv. slavnim ljudima, ali niko ne može da se uporedi sa Semom u pogledu muškosti".

U ranim danima veze bili su ludi jedno za drugim.

"Bili smo apsolutno nerazdvojni. Nismo mogli da odemo ni u prodavnicu jedno bez drugog", kazala je Džesika.

Ljubavna priča najpoznatijeg holivudskog pravoslavca: Sve sam pronašao u supruzi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Upoznali su se na snimanju filma "Frances" 1982. godine, dok je glumica bila u vezi sa slavnim baletanom Mihailom Barišnjikovim, pa je ubrzo planula ljubav između Šeparda i Lang.

To je bila fatalna holivudska ljubav! Glumica je ostavila proslavljenog baletnog umetnika zbog uglednog dramaturga (koji je 1979. osvojio Pulicerovu nagradu za dramu) i tri godine kasnije rodila im se ćerka Hana Šepard, a dve godine nakon toga i i sin Semjuel Voker Šepard. (Džesika Lang je već imala i ćerku Aleksandru Barišnjikov iz prethodne veze.)

Kada ga je upoznala bio je premlad, ali ga nije zaboravila: Ovo je najuspešniji slavni par! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljubav holivudskog para plamtela je do 2009. kada su se razišli, ali to nisu objavili sve do 2011. Tako je Šepard, godinu dana nakon raskida kojeg su još držali u tajnosti, ispričao za Guardian kako su "definitivno neverovatan spoj", pa je dodao: "Ali ne bez vatrometa... Iako, u ovom trenutku, ona je jedina žena s kojom bih mogao da živim. Koja bi mogla da živi sa mnom! Koja bi druga žena mogla da me trpi?"

Ključni trenutak u životu princa Čarlsa: Od samog početka nije krio koliko ga privlači! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Tada već bivšu životnu saputnicu opisivao je najlepšim rečima: "Nikada nisam upoznao nekoga poput nje. Ona je bila čudesna. Jedna od sjajnih stvari u vezi sa njom, pored njene prirodne lepote koja je očigledna, bila je njena skromnost."

Sem Šepard je pritom istakao da ga Džesika nikada nije lagala ni o čemu.

"A to ne mogu reći za... sebe. Za bilo koga. Muškarci lažu sve vreme. Dok Džesika ima tu apsolutnu iskrenost", kazao je.

Najskladniji par jugoslovenske estrade: Njihovu ljubav je jedino smrt mogla da prekine! (VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs