Obratite pažnju

Da uvek budete na istoj talasnoj dužini: Ovo svaki dan treba da radite u vezi!

Kada se vi i vaš voljeni nežno gledate, vaši mozgovi se doslovno usklađuju i dovode vas na istu talasnu dužinu
Ljubav i zavođenje
17:56h Autor:
Da uvek budete na istoj talasnoj dužini: Ovo svaki dan treba da radite u vezi!
Foto: Shutterstock

Sigurno ste negde već čuli ili pročitali da intenzivno gledanje partnera u oči produbljuje intimnost među vama i da se upravo intenzivnim gledanjem u nekoga možete i zaljubiti.

Ova je teorija oživljena je prošle godine, kada su mnogi parovi širom sveta probali ljubavni eksperiment koji je uključivao 36 pitanja, a između ostalog i gledanje u partnerove oči puna četiri minuta.

Koliko u ovoj teoriji ima istine odlučio je da istražiti i poznati YouTube kanal SoulPancake, koji je za istraživanje regrutovao 6 parova, kako onih u novim vezama tako i onih u dugotrajnim brakovima, a jedan od najlepših rezultata istraživanja bio je slučaj para koji je u braku 55 godina.

Zaljubljeni suprug je nakon intenzivnog gledanja u oči svoje voljene rekao da kada je tako pažljivo posmatra izbliza, shvata koliko mu je potrebna i koliko mu znači!

Pod kojim znakom je vaš brak: Kome preti razvod, čija ljubav je za ceo život!

Japanska studija objavljena u magazinu Neuroimage takođe je dala svoj doprinos ovoj temi, pokušavši da dokuči kako gledanje u oči može u toj meri da produbi intimnost.

Naučnici su tokom sprovođenja studije snimali aktivnost mozga za vreme intenzivnog gledanja parova i došli do zaključka da gledanje u oči dovodi do usklađivanja aktivnosti mozga među partnerima.

Dakle, kada se vi i vaš voljeni nežno gledate, nije da samo imate osećaj da ste povezaniji, već se vaši mozgovi doslovno usklađuju i dovode vas na istu talasnu dužinu.

7 sitnica koje jačaju vezu: Da ljubav traje zauvek!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs